Büşra Taşlı davası görüldü

Suadiye’de aracıyla kırmızı ışıkta geçerek Feride Büşra Taşlı’nın ölümüne neden olan Zeynep Nur Koşan’ın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi

25 Şubat 2016 - 16:30
Suadiye’de aracıyla kırmızı ışıkta geçerek Feride Büşra Taşlı’nın ölümüne neden olan Zeynep Nur Koşan’ın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi
 
Otomobiliyle kırmızı ışıkta geçerek üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı’nın ölümüne sebep olan sürücü Zeynep Nur Koşan’ın 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması 18 Şubat Perşembe günü görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Zeynep Nur Koşan, Feride Büşra Taşlı’nın anne-babası, ablaları ve taraf avukatları katıldı. Kimlik tespitinin ardından savunmasının alınmaya başlandığı sanık Koşan ağlayarak, “Mahkemede herkesin karşısında aileye başsağlığı diliyorum. Hiçbir şey isteyerek olmadı” diye konuştu.

“FRENE BASTIM”
İfade veren Zeynep Nur Koşan, “Kadıköy’den Maltepe’ye seyir halindeydim. Hızım 60-70 kilometre civarındaydı. Suadiye ışıklara geldiğimde bir şahsın karşıdan karşıya koşarak geçtiğini gördüm. Bana yeşil ışık yanıyordu. Çarpmamak için fren yaptım” dedi. Hâkim Özdemir ise, “Fren izi yok ama. Fren yerine gaza mı bastın? Kırmızı ışıkta geçtiğine dair kayıtlar var” diye konuştu. Zeynep Nur Koşan, Hâkim Remzi Özdemir’in bu sözlerine “Tam geçtiğim esnada kırmızıya dönmüş olabilir” şeklinde cevap verdi.

DAVA AĞIR CEZA’DA
Ailenin avukatı Efkan Bolaç söz alarak olayın oluş şeklinde ‘olası kast’ durumunun oluştuğunu belirterek dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. Mahkeme, sanığın ışıklar bölgesine yaklaştığında herhangi bir tedbir almadığını, kırmızı ışık yanmasına rağmen hareket ederek frene basmadığını kaydetti. Sanığın ‘olası kastla” hareket etme ihtimalinin olduğunu belirten mahkeme, Koşan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyada görevsiz olduğunu ifade etti. Dosya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Dava sonrası açıklama yapan ailenin avukatı Efkan Bolaç, davanın “bilinçli taksir” suçundan açılmış olduğunu belirterek, “Mahkeme sanığın bilme ve isteme dışında herhangi bir tedbir almamasını, hızına devam edip Büşra’yı görmesine rağmen kırmızı ışıkta geçmesini, olası kast olarak değerlendirdi. Olası kastın anlamı, sonucu öngörebilme ve isteyebilmelidir. Davamız ağır cezaya nakledildi” şeklinde konuştu.

BABA TAŞLI: “SEVİNDİRİCİ”
Gazete Kadıköy’e konuşan baba Erol Taşlı ise, davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşınmasından memnun olduklarını belirtti. Taşlı, “Biz zaten dilekçe yazarak davanın Asliye Ceza Mahkemesi’nden ağır cezaya taşınmasını talep etmiştik. Mahkeme heyeti de hem bizim talebimizi hem de iddiaları inceleyerek, davanın ağır cezada görülmesine karar verdi. Bu bizim için sevindirici bir durum. Zeynep Nur Koşan, Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanırsa en fazla 7 yıl hapis cezası alacak. Çiçekçi Mehmet Emin Kaya davasının nasıl sonuçlandığını gördük. Benim kızım kurallara uyduğu halde göz göre göre öldürüldü. Sanığın ifadesi de bilerek suç işlediğini kanıtlıyor. Benim adalete güvenim tam. Kızımın katilinin gereken cezayı alacağından eminim. Aile olarak maddi ve manevi tazminat davası da açtık. Bundan sonra adaletin tecelli etmesini bekleyeceğiz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Zeynep Nur Koşan, 14 Ocak Cuma akşam saatlerinde Suadiye Çetin Emeç Bulvarı üzerinden Maltepe istikametine doğru ilerlerken, trafik ışıklarının bulunduğu yerde, yaya geçidinde yolun karşısına geçmekte olan Feride Büşra Taşlı’ya çarptı. Feride Büşra Taşlı hayatını kaybetti. Sürücü Koşan hakkında, “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ARŞİV