Bu çadır Kadıköy'e yakışmıyor

Kadıköy Kuşdili’nde kurulan ‘Trabzon-Kahramanmaraş Kardeşlik Günleri Yöresel Hediyelik Ürünler Fuarı’, desenli çadırı ve düzensiz standlarıyla görüntü kirliliği yarattı.

26 Ocak 2011 - 16:00

Kuşdili’nde Eski Salı Pazarı’nın olduğu, halen otopark olarak kullanılan yerde kurulan çadırın görüntüsü Kadıköy’e hiç mi hiç yakışmıyor.
Çadırın yanında kurulan derme çatma standlarda hediyelik eşyaların yanı sıra gözleme gibi çeşitli gıda maddeleri ve çay da satıldı. Benzerlerine üçüncü dünya ülkelerinde rastlanabilen bu görüntüler, Kadıköylülerin de tepkisine neden oluyor. Girişinde, “Trabzon-Kahramanmaraş Kardeşlik Günleri Yöresel Hediyelik Ürünler Fuarı” yazan çadırda çalınan müzik de semt sakinlerini rahatsız ediyor. Son derece zevksiz bir örtüden yapılan çadırı “Otağ çadırı” olarak nitelemek ise ne derece doğru tartışılır. Salı pazarı yeni yerine taşındıktan sonra alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi için büyük çaba gösteren Kadıköylüler, çadırın görüntü kirliliği yarattığından şikâyet ediyor. “Bu görüntüleri istemiyoruz” diyen Kadıköylüler, “Çadırın Kadıköy’e yakışmadığını düşünüyoruz. Yöre kültürü böyle yaşatılmaz. Kırık dökük standlarda, hijyen kurallarının uygulanıp uygulanmadığı belli olmayan gıda ve ürünlerin satıldığı yerlerde, nasıl o yörenin kültürü tanıtabilir? Bir daha ilçemizde böyle çadırlar kurulmasın” diyorlar.


ARŞİV