Bu buluşmayı kaçırmayın!

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 20 il ve ilçeyle birlikte 20-21-22 Kasım’da Kadıköy’de

12 Kasım 2015 - 14:11
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 20 il ve ilçeyle birlikte 20-21-22 Kasım’da Kadıköy’de
 
Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali İstanbul Anadolu Yakası’nda 20-21-22 Kasım tarihlerinde, Caddebostan Kültür Merkezi- A salonunda halka sanat projesi ve İstanbul Permakültür Kolektifi tarafından gerçekleştiriliyor.
2015’de 8. yılını dolduran SYFF’de yer alan ve her sene yüzlerce film arasından seçilen bütüncül bakış ve yaratıcı çözümler içeren belgeseller izleyicilere sorunun aciz bir parçası olmaktan öteye geçip çözümün bir parçası olabileceklerini hatırlatıyor.
SYFF her sene olduğu gibi izleyicisini harekete geçmeye davet eden filmlerle dolu bir program sunuyor. Seçkisindeki filmlerle su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım vb konularda karşılaştığımız sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken bizleri hepsinin kökenindeki gerçek sorunları anlamaya davet ediyor ve tüm bu sorunların birbiriyle ilişkisini anlamamızı kolaylaştırıyor.
Belgesellerin ardından sahne alan konuşmacılar, müzik ve performans grupları festival programını zenginleştiriyor.
Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen festival; çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.
Festivaldeki tüm gösterimlerin ücretsiz olduğunu belirtelim!

ARŞİV