Bu defa veliler oynadı öğrenciler izledi

Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında düzenlenen halkoyunları kursuna katılan velilerin gösterisi beğeniyle izlendi.

26 Haziran 2013 - 11:42
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Kozyatağı’ndaki Hakkı Değer İlkokulu öğrenci, velileri bir ilke imza attılar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Bostancı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile okul velileri ve çevre halkına yönelik düzenlenen halkoyunları kursu başarıyla tamamlandı.
Okulun çevreye açılabilecek tek alanı olan çok amaçlı salonunu bu proje kapsamsında değerlendirilmesi düşüncesini hayata geçirmek isteyen okul Müdürü Reşat Karabağ önce projeyi velilere sundu. Velilerden büyük destek gören projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı. İlk olarak Bostancı Halk Eğitim Merkezi ile görüşüldü ve halkoyunları öğretmeni Feriha Alaca’nın bu proje kapsamında görevlendirmesi sağlandı. 2012 yılı Kasım ayından itibaren çalışmalara başlayan ekip, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Kutlamaları kapsamında ülkemizin çeşitli yörelerine ait oyunlardan oluşan gösterilerini okul bahçesinde sergileyerek büyük beğeni ve alkış topladı.

VELİLER DE ÇOK MEMNUN
Gösteriler sonrası görüşlerini aktaran ekip üyelerinden ve aynı zamanda Okul Aile Birliği Başkanı olan Gonca Tartan, çalışmalardan çok büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederken, “Okul Müdürümüz Reşat Karabağ’a ve Kurs öğretmenimiz Feriha Alaca’ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, gösterilerimizi 19 Mayıs gibi özel bir günde sergilemekten de çok büyük bir mutluluk duyduk. Bu tür etkinliklerin velilerin okula daha fazla ilgisini sağlayacaktır ” dedi.  

ARŞİV