Bu giysiler çocuklar ve yaşlıları ısıtacak

“Isıtan Yumaklar” projesinin ürünü olan el örgüsü bereler, atkılar, şallar ihtiyacı olan yaşlılar ve çocuklar için…

25 Şubat 2016 - 16:38
Aysel KILIÇ
Kadıköylü kadınlar, çocuklar üşümesin diye, kış boyunca gece gündüz evlerinde mesai yaparak, sıcacık, rengârenk bereler, atkılar, şallar, eldivenler ördü.
El emeği bu giysiler, Türkiye’nin dört bir yanındaki yoksul yaşlı ve çocuklara gönderilecek. Kadıköylüleri harekete geçirense, Kadıköy Kent Konseyi Sosyal Hizmetler ve Kent Yoksulluğu Çalışma Grubu.  “Isıtan Yumaklar” projesi kapsamında yaklaşık üç aydır çalışan grup, projenin sonuna geldi. Bugüne kadar örülen giysiler, önümüzdeki haftalarda ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere yola çıkarılacak.

“YOKSULLARA KARŞI SORUMLUYUZ”
“Isıtan Yumaklar” projesine ilişkin gazetemize konuşan Kadıköy Belediyesi Proje Koordinatörü Asuman Ermurat, yoksul insanlara karşı herkesin sorumluluğunun olduğunu söyledi. “Üşüyen çocuklar ve yaşlılarımızı nasıl ısıtabiliriz diye düşündük ve bu projeyi yazdık” diyen Ermurat, proje aşamasını şöyle anlattı: “Kelebek Mobilya’nın sponsor olduğu projemize, Kadıköy Belediyesi de hazırladığı afiş, billboard ve görsellerle destek verdi ve yünlerin halka dağıtılması sağladı.
Yünler gönüllü örücüler ile buluştu. Yoksul çocuklara, yaşlılara atkı, bere ve şallar örüldü. Bu proje bir nebze de olsa yüreklere dokunarak çocuklarımızı ve yaşlılarımızı sevindirecek.”

“BÜYÜK AİLE” FOTOĞRAFI
“Isıtan Yumaklar” projesine katkı sunan Kadıköylüler, ellerinde örgülerle Kadıköy Belediyesi Atatürk heykelinin önünde bir araya gelerek, “büyük aile” fotoğrafı çektirdiler. Biz de hem “Büyük Aile”nin fotoğrafını çektik, hem de aile üyelerine projeyi sorduk. Ellerinde örgü şallar ve bereler olan Mehtap Söğüt, “Yaşlılar ve çocuklar için çalışmak beni mutlu ediyor”dedi.
Sahrayıcedid Gönüllülerinden Gülören Erdoğanlı da, “Çocuklara ve yaşlılara elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Elimdeki örgüleri de kızımla birlikte evimizde ördük” diye konuştu.

 

ARŞİV