Bu kavşağa bir çözüm bulun!

Kadıköy’deki bu kavşak yaşanan kazalar nedeniyle semt sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi.

20 Eylül 2012 - 11:58
Mustafa SÜRMELİ 
Kadıköy Göztepe’deki Tanzimat Sokak ile yeni adıyla Prof. Dr. Reşit Belgesay Sokak’ın kesiştiği kavşak, yaşanan trafik kazalarıyla gündemde. Bölge sakinleri iki sokağın kesiştiği kavşakta bugüne kadar onlarca kazaya tanıklık ettiklerini, can kaybı yaşanmaması için yetkililere bilgi verdiklerini ama bir çözüm bulunamadığını ifade ediyorlar. Adem Meriç, 1992 yılından bu yana Tanzimat Sokak’ta esnaf. Elektrik mühendisi olan Adem Meriç, Tanzimat Sokak ile eski adı Hamam Sokak olan Prof. Dr. Reşat Belgesay Sokak’ın kesiştiği kavşakta bugüne kadar pek çok kazaya tanıklık etmiş. Hatta birkaçını fotoğraflayabilmiş. Çektiği fotoğrafları da yetkili makamlara mail yoluyla göndererek, kavşaktaki trafik sorununun çözülmesi için talepte bulunmuş. Ancak bu güne kadar kavşakta trafik güvenliğinin sağlanması için bir çalışma yapılmamış.

‘SESİMİZİ GAZETENİZ ARACILIĞIYLA DUYURMAYI DÜŞÜNDÜM’
İlgili kurumlara sokağın trafik güvenliğiyle ilgili talepleri gönderdiğini ama hiçbirinden cevap alamadığını ifade eden Meriç, “Ben 4-5 tane kaza fotoğrafladım. Ama bugüne kadar gördüğüm 50’nin üzerinde kaza var. Bazılarında ciddi yaralanmalar var. Hatta komşumuzun bir kez dükkânına girmişti bir araç yılbaşı gecesinde. Ama yine önlem alınmadı. Böyle şikâyetlerimiz devam etti” dedi.
Yetkili makamlardan hız durdurucuları talep ettiklerini ama henüz bir çalışma olmadığını da ekleyen Meriç, “Tanzimat Sokak ile eski Hamam Sokak’ın kesiştiği nokta sorunlu. Araçların da park etmesi nedeniyle Hamam Sokak ile Tanzimat Sokak’ın kesiştiği noktayı göremiyorlar. Tanzimat Sokak yukarıdan gelen ve Bağdat Caddesi’ne giden sokak. Prof. Dr. Reşit Belgesay Sokak ile kesişiyor. Özellikle sabahları 08.00 ile 10.00 arası çok kaza oluyor. İnsanların işe gittiği yoğun zamanlara denk geliyor. Bu yoğun zamanlarda şoförler durmuyorlar devam ediyorlar veya yolun yabancısı oluyorlar, bundan dolayı kavşakta sürekli kaza oluyor” diye konuştu.
 “En son Gazete Kadıköy’ü arayarak, bu konuyu haber yapmalarını talep ettik. Yolların yapılmasını istiyoruz” dedi.

‘ÖĞRENCİLER DE TEHLİKEDE’
Meriç sözlerini şöyle sürdürdü: “İhsan Kurşunoğlu Lisesi var burada. Öğlen saatlerinde oradan aşağıya doğru gelen öğrenci yoğunluğu var. Buradan geçen yayalar var. Burada yapılacak en basit şey hız durdurucuları. Üç yere hız durdurucusu konulursa kazalar önlenmiş olur. Maliyetli bir şey değil. Bunu koyarlarsa insanların kaza riski de ortadan kalkmış olur.”
 


ARŞİV