Bu kermes sokak hayvanları için

Hayvanseverler, sokak hayvanları için kermes düzenledi. Elde edilen gelir, hayvanların sağlık ve beslenmesi için kullanılacak

24 Temmuz 2015 - 09:47
Hayvanseverler, sokak hayvanları için kermes düzenledi.  Elde edilen gelir, hayvanların sağlık ve beslenmesi için kullanılacak
 

Aysel KILIÇ

 

Duyarlı yurttaşlar, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı. İstanbul’un birçok semtinden hayvanseverler, Kadıköy Kalamış Parkı’nda sokak hayvanları için bir araya gelerek kermes düzenledi. Sanatçı Nicole Rona tarafından organize edilen kermeste, konserler, söyleşiler gerçekleştirildi; köpek rehabilitasyonu ve eğitimine yönelik seminerler verildi. Kermese gelen yurttaşlardan kimisi alışveriş yaptı, kimisi de mama bağışında bulundu. Buradan elde edilen gelir ise sokak hayvanlarına ayrıldı.
Sanatçı ve aynı zamanda köpek rehabilitasyonu ve psikolojisi uzmanı Nicola Rona, belediyenin desteğiyle düzenledikleri kermese yurttaşların ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Rona, hayvanların beslenmesinin ötesinde sahiplenmeye ihtiyaçları olduğuna dikkat çekti: “Biz sadece hayvanları beslemiyoruz, aynı zamanda hayvanları sahiplendiriyoruz. Mesela şu an benim baktığım 6-7 hayvan var. Beslemek çok önemli ama sahiplendirmek daha da önemli. Ne kadar çok sahiplendirirsek sokakta hayvanlar o kadar azalacak.”
 

SÖZLEŞME İMZALIYORLAR

 

Rona, sahiplendirmeyi yasal yollarla yaptıklarını söyledi. Sokak hayvanını satın alan kişi ile sözleşme imzaladıklarını söyleyen Rona, “Hayvanlara iyi bakılması için yaptığımız bir sözleşme bu. Çünkü hayvanı sahiplendikten sonra başkasına satan ya da hayvandan sıkılıp onu tekrar sokağa atanlar oluyor. Bunların önüne geçmek istedik” dedi.
 

KÖPEKLER İÇİN KIYAFET DİKİYOR

 

Kermese gençlerin katılımı yoğundu. Güneş Güler, köpekler için diktiği kıyafetlerle kermesteydi. “Bu tür kermeslerde satış yapıp, kazandığım parayı sokaktaki ve barınaktaki hayvanlara harcıyorum” diyen Güneş, bu tür etkinliklerin çoğaltılması gerektiğini söyledi.
“Sosyal medya üzerinden örgütlendik ve sokak hayvanları için bir araya geldik” diyen üniversite öğrencisi Kübra Çöp ise, veteriner olup hayvanlara yardımcı olmak istiyor: “Yetkililer duyarsız olduğu için ancak bizler, hayvanlar için bir şeyler yapabiliriz.”

 

 

 


ARŞİV