Bu konser öğretmenlerimiz için

Gazete Kadıköy’ün sanata ve sanatçıya verdiği desteğin sanatsal ifadesini bu konserde bulacaksınız.

17 Kasım 2011 - 09:22

Doğuş Üniversitesi Gelişim Orkestra ve Korosu 24 Kasım Öğretmenler Günü için özel bir konser hazırladı. Dekor tasarım ve yapımı ile metin ve rejisini doğuş Üniversitesi Sanat Yönetmeni Niyazi Ölmez’in üstlendiği özel konserin Gazete Kadıköy için özel bir anlamı da var. 40 korist, 13 orkestra sanatçısı, 7 solist, 10 dansçı ve 3 teknik sanatçının canla başla hazırlandıkları konserin bir bölümünde Kadıköy Belediyesi yazılı bankta otaran koristler aynı zamanda Gazete Kadıköy’ü okurken eserlerini de yorumlayacaklar.

Doğuş Üniversitesi’nin gözbebeği diye nitelendirilen Gelişim Orkestra ve Korosu’nun üyeleri arasında Türk bilim dünyasına uzun yıllar emek vermiş, şu anda da Üniversitenin rektör yardımcılığını üstlenen Prof. Dr. Ahmet Nuri Ceranoğlu da yer alıyor. Ceranoğlu akademisyenlere ve öğrencilere motivasyon ve örnek olmak amacıyla katıldığı koroda çok sevdiği müzik sanatını da icra etme fırsatı bularak mutlu olduğunu ifade etti.
Sanat Yönetmeni Niyazi Ölmez, koristlerin neden Gazete Kadıköy okuduğu yönündeki sorumuzu ise kısa ve net yanıtladı: “Gazete Kadıköy’ün sanata ve sanatçıya verdiği desteği göz ardı edemezdik ve biz de Gazete Kadıköy’ü sahiplendiğimizi sanatsal bir şekilde ifade etmek istedik” dedi.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV