Bu toplantı milat olacak

İlçe Spor Güvenlik Toplantısı hakkında bilgileri sadece Gazete Kadıköy’de bulabilirsiniz

21 Aralık 2011 - 10:43

Beklenen toplantı gerçekleşti. Geçtiğimiz gün bir araya gelen Kadıköy İlçe Spor Komisyonu sporda güvenliğin sağlanması konusunda radikal kararların altına imza attı. Daha önce de belli zamanlarda toplanan ancak hiç bu kadar etkin ve kararlı adımların atılmadığı İlçe Spor Güvenlik Toplantısı’nda; spor kulüpleriyle taraftarlarıyla daha centilmence ve çağdaş bir şekilde icrası için bir dizi çalışma başlatılacak.

Kadıköy’ün spor otoriteleri, yetkili kurumları, emniyet, belediye ve hukuki yetkililerin Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu’nda bir araya geldiği toplantıda yakın gelecekte uygulanacak metotlar üzerinde görüşüldü. Ortak görüş birliği ve kararlılığın karar metnine yansıdığı toplantıyla Kadıköy’de bundan böyle spor medenice icra edilecek, taşkınlıkların önü alınacak.
NELER KONUŞULDU, NELER YAPILACAK?
Toplantı hakkında, yine toplantıya katılan üst düzeyde bir yetkiliden sadece Gazete Kadıköy’e yapılan açıklamada örnek kararlar var.
Avrupa Birliği(AB) standartlarına uyum gereği özellikle engelli vatandaşların spor etkinliklerine daha rahat iştirak etmeleri adına yaşanan sıkıntılar ortadan kaldırılacak, toplumun spora yönelimi sağlanacak.
Özellikle lise ve dengi okullar olmak üzere genel olarak okullarda çocuk ve gençlerin spor etkinliklerine katılımı, herhangi bir taşkınlık, kötü tezahürat ve diğer olumsuz davranışlarda bulunmamaları, böyle bir eylem içinde bulunurlarsa nelerle karşılaşabilecekleri konusunda uyarıcı brifingler okullarda verilecek.
Yapılacak çalışmalar kamuoyunun bilgilenmesi amacıyla yerel basınla etkin iletişim sayesinde duyurulacak.
Spor kulüplerinin yönetici, idarecileriyle de görüşülerek karşılıklı iletişim ve çalışma içinde olunacak.
Öğrencilerin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenmesi düşünülen toplantıların pilot bölge olarak belirlenen Fikirtepe, Dumlupınar ve civarındaki yerleşimlerde bulunan okullarda verilecek. Daha sonra Kadıköy’ün diğer okullarında da bu brifingler öğrencilere verilecek.

ARŞİV