Bu yaz da Kadıköy sanata doyacak!

Doya Doya Sanat etkinliği yaz ayları boyunca Kadıköylülere birçok noktada keyifli saatler yaşatacak.

13 Haziran 2013 - 14:45
Doya Doya Sanat etkinliği yaz ayları boyunca Kadıköylülere birçok noktada keyifli saatler yaşatacak.
 
Havaların ısınmasıyla kültür merkezlerindeki etkinliklerini sokağa taşıyan Kadıköy Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerine parklarda, sokaklarda ve caddelerde devam ediyor. Kadıköy Belediyesi’nin 15 Haziran- 25 Ağustos tarihleri arasında “Doya Doya Sanat” adıyla düzenleyeceği etkinlikler kapsamında 10 ayrı park ve caddede 80 farklı etkinlik yapılacak.
Kukla gösterisinden, klasik müzik dinletisine, tango gösterisinden, kabare şovlara, Balkan müziklerinden, Latin şarkıları ve sevilen türkülere kadar her kesimden yurttaşa hitap edecek renkli sanat etkinliğini Kadıköy’ün sokak, cadde ve parklarına taşıyacak olan Kadıköy Belediyesi, Kadıköylüleri yine sanatın her dalıyla buluşturmaya devam edecek. Başta Kadıköy Çarşı, Fenerbahçe Parkı, Özgürlük Parkı, Moda Parkı, Koşuyolu Parkı ve Kriton Curi parkı olmak üzere Bağdat Caddesi, Bahariye Caddesi, Süreyya Operası önü, Halitağa Caddesi ve Koşuyolu Mahalle Evi'nde düzenlenecek etkinliklerle Kadıköylüler, keyifli bir yaz dönemi geçirecekler.
Hem büyüklere hem de çocuklara hitap eden etkinlikler, her gün saat 19.00’da başlayacak.
15 Haziran-25 Ağustos tarihlerinde Doya Doya Sanat etkinliklerinde sahne alacak gruplar ise şunlar:
 
VIP QUARTET
Klasik Müzik repertuvarındaki bilinen ve sevilen eserleri dinleyici ile buluşturan grup, klasik müziği halka sevdirmek, dinleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak bir program ile Kadıköy halkıyla buluşacak.
 
GRUP NAPOLİON
Grup Napolion, dans gösterileri ve birçok yerli yabancı sözlü şarkılardan oluşan geniş repertuvarıyla büyük ilgi toplayacak.
 
BALKAN BAND
Balkan müziğinin en seçkin şarkılarından seçilmiş repertuvarı ile izleyiciye eğlenceli bir program sunan Balkan Band, Balkanların havasını Kadıköy’de estirecek.
 
LİTTLE BAND
2009’da Kayhan Doğan tarafından kurulan Little Band müzik grubu, Latin, caz, blues şarkılar seslendiriyor. Grup, müzik performansının yanı sıra dans gösterileri ve perküsyon atölyeleriyle izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.
 
KUKLA
Küçük kırmızı kuşla dev gibi bir balığın dostluğu nasıl başlar? Ya korktuğunuz şeyin sizin yardımınıza ihtiyacı varsa? Önyargılardan önce anlamak, birlikte yaşamak üzerine sıcacık bir masal çocuklar için Doya Doya Sanat’ta.
 
SOKAK TİYATROSU
Turnaların Hikâyesi- 3 K(Karaburun Kavimler Kapısı Sanat Derneği)
Turnalar göçmenlikleriyle bilinirler. Türkülerimizde hep gidip gelmeyenleri, beklenenleri, umutsuzluk içinde umudu bulanları ifade etmişlerdir. Turnalar bilirler göçmenliğin zor iş olduğunu, yalnız gidilemeyeceğini. Beraber olmak isterler, beraber uçmak bu belirsiz yolculukta. Turna ailesinin hikayesi bir göçmenlik hikayesidir, sokakta anlatılan.
 
DOĞAÇLAMA KABARE
İstanbulimpro’nun 2007 yılından bu yana sergilemekte olduğu Doğaçlama Kabare “Ne Ala Temaşa”, tekrarlanmayan, içeriği ve şekli daima yenilenen, geleneksel formlardan beslenen, şarkılar dâhil her şeyin o an seyircinin önünde doğaçlandığı, tamamen interaktif bir komedi.
 
KADIKÖY BANDOSU
Klasik müzik ve bilinen bando parçalarını repertuvarında bulunduran grup, etkinlikleri gösteriden daha çok konser niteliği taşıyor. Sevilen eserlerin bakır nefesli sazlara uyarlanmış aranjelerini seslendirecek grup dinleyiciye şimdiye kadar açık havada hiç karşılaşmadığı kaliteli bir bando etkinliği sunacak.

ARŞİV