Bu yol korkutuyor!

Vatandaşlar, Söğütlüçeşme tren istasyonunun altında, metrobüse gitmek için kullandıkları, kenarları teneke bariyerlerle çevrili izbe yol ve civarının düzenlenmesini istiyor

03 Temmuz 2015 - 11:01

Mustafa SÜRMELİ
Vatandaşlar, Kadıköy Belediyesi’ne ilettikleri şikâyetlerde, gelişi güzel yetişen ot ve çalıların temizlenmesini, bölgeden yayılan kokunun giderilmesini talep ederken, güvenlik konusundaki endişelerini de belirtiyorlar.
Sözkonusu bölgede, vatandaşların metrobüse gitmek için kullandıkları kenarları teneke bariyerlerle çevrili daracık bir patika bulunuyor. Günde binlerce vatandaş metrobüse gitmek için bu patikayı kullanıyor. Metrobüsten inenler de, Kadıköy’e yürüyerek kısa yoldan gelmek isteyenler de mezbele haldeki bu patikadan geçmek durumunda.
Kestirme olduğundan işe veya okula yetişmek için tercih edilen geçit, gün kararınca korku yoluna dönüşüyor. Özellikle kadınlar geç vakitlerde geçmekten korktuklarını belirtiyor.


ŞİKÂYETLER ARTTI
Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada; bölgenin durumuyla ilgili yazılı veya sözlü şikâyetlerde özellikle son zamanlarda artış olduğu belirtildi. Kadıköy Kaymakamlığı’na iletilen yazılı şikâyetler de söz konusu. Vatandaşların özellikle ışıklandırma, güvenlik ve temizlik konusunda şikâyetleri dikkat çekiyor.
Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, artan şikâyetler nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp imzasıyla TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne 5 Haziran 2015 tarihinde resmi yazı gönderdi. Yazıda; “Kurumunuz yetki ve sorumluluğunda bulunan, Kadıköy İlçesi Söğütlüçeşme Tren İstasyonu yanında yer alan park alanı ile ilgili Kurumumuza yoğun şikâyetler gelmekte ve alanın bakımsızlığı ve güvenlik sorunları ile ilgili kaygılar dile getirilmektedir. Söz konusu park alanı ilçemiz sınırlarında olmakla birlikte yetkinin tarafınızda olması nedeniyle müdahalede bulunulamamaktadır. Alanın bakımının tarafınızca yapılmasını, yetki ve sorumluluğun Müdürlüğümüze verilmesi halinde gerekli çalışmaların tarafımızca da yapılabileceği hususunda bilgi ve gereğini arzederim.” denildi.
Açıklamada, gönderilen yazıya henüz bir cevap gelmediği belirtildi.


VATANDAŞ NE DİYOR?
Doğan Tunç: Güvenli ve temiz değil. Sadece ben değil, birçok kişi aynı fikirdedir öyle tahmin ediyorum ki. Bir kere aydınlatma çok önemli. Çünkü burada 24 saat hayat var. Tinercilerin mesken tuttuğu bir yer burası. Ciddi güvenlik sorunu var. Her gün sabah ve akşam saatlerinde geçiyorum buradan. Öncelikle Kadıköy Belediyesi’nin yapması gereken bir şey. Buraya ciddi önem vermeleri lazım. Belediyenin bunu yetkili makamlardan talep etmesi lazım. Nerden baksanız üç yıldan beri bu şekilde.
Sedat Savaşçı: Emaneten tünelden geçer gibi geçiyoruz buradan. Dört sene oldu neredeyse yapılan hiçbir şey yok. Görüldüğü gibi kadınlar için korkulacak bir yer, akşam hava karardıktan sonra. Sık sık kullanıyorum burayı. Yapılmasını, düzenlenmesini istiyorum.
Cihangir Ünal: İnşaat var tabi. Düzelmesini istiyoruz. En çok tinercilerden rahatsız oluyoruz. Parkta güvenlikçi olmalı.
Selma Altuğlu: Belediyeyi iki defa aradım. Önce Kadıköy Belediyesi’ni aradım. Kadıköy Belediyesi, Büyükşehir’e söyledi. Büyükşehir’i aradım. Oradan bana geri döndüler. “Bize ait değil o park Devlet Demir Yolları’nın” dediler. Böyle pislik içinde oturuyoruz. Işıkları yetersiz. İşe gidip geliyorum gece burası zifir gibi oluyor. Buradan da mecburi Kızıltoprak’a gitmek zorundayım. Hele kışın 17.00’de dönseniz zifir karanlık. Korkuyorum. Tinerciler var. Vatandaş belediyenin zannediyor özellikle Kadıköy Belediyesi’ni suçluyor ama belediyenin hiçbir fonksiyonu yok. Kendileriyle gittim görüştüm.

ARŞİV