Burada çocuklar tiyatroyla büyüyor!

Artık geleneksel hale gelen, çocukların dört gözle beklediği Çocuk Tiyatroları Festivali başladı. Çocuklar, 26 Haziran’a kadar sürecek festivalde renkli oyunları izleyebilecek....

22 Haziran 2012 - 10:01
Artık geleneksel hale gelen, çocukların dört gözle beklediği Çocuk Tiyatroları Festivali başladı. Çocuklar, 26 Haziran’a kadar sürecek festivalde renkli oyunları izleyebilecek....
 
Kadıköy Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali, 16 Haziran Cumartesi akşamı Tiyatro Akkaş’ın “Arkadaşım Dev” oyunuyla başladı. Akşam saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte Selamiçeşme Özgürlük Parkı’na gelen çocuklar, anfi tiyatronun önünde yine uzun kuyruklar oluşturdu. Ücretsiz olarak tam 11 gün sürecek olan 11. Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatroları Festivali’ni bu yıl da çocukların “Bülent Abi”si sundu. Çocuklar, rengârenk kıyafetleri ve makyajıyla karşılarında duran Bülent Abi’leriyle sohbet etti, sahneye çıkabilenler bir yılda neler yaptıklarını anlattı.
Özel Kalem Müdürlüğü’nde görevli tiyatrocu Bülent Uygun’un, festivalin kurallarını anlattığı ve çeşitli konularda bilgilendirmeler yaptıktan sonra Tiyatro Akkaş, “Arkadaşım Dev” oyununu sahneledi. Pazar günü ise programda İstanbul Çocuk Sanat’ın “Yapışkan Ördek” oyunu vardı. İlk güne göre katılımın arttığı gözlenirken, festivalin sunucusu Bülent Uygun, bu sefer sivil savunma kıyafetleriyle geldi ve depremden, yangından nasıl korunmamız gerektiğini anlattı.
 
26 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK
11. Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatroları festivali, 26 Haziran’a kadar Selamiçeşme Özgürlük Parkı içindeki amfi tiyatroda devam ediyor. Oyunlar her akşam saat 21.00’de başlıyor ancak ücretsiz olarak sahnelenen oyunları izleyebilmek için birkaç saat erken gitmekte fayda var. Festival kapsamında bu hafta; 22 Haziran Cuma Uygur Çocuk Tiyatrosu-Kırmızı Pabuçlar, 23 Haziran Cumartesi Fabrika Sanat-Sihirli Anahtar, 24 Haziran Pazar Altınok Tiyatrosu-Sinbad ve Adalar Prensesi, 25 Haziran Pazartesi Tiyatro Alkış-Su Perisi ve 26 Haziran Salı Mavi Kumpanya-Susam Sokağı oyunları izlenebilir.
Fotoğraflar: Sinem TEZER

ARŞİV