Burcu Göker, Türkiye konserleri için geliyor

Akademik ve konser kariyerini Amerika’da sürdüren Kadıköylü keman sanatçısı Burcu Göker, Türkiye turnesi kapsamında 1 ay içerisinde 12 konser verecek.

19 Nisan 2012 - 15:28

Akademik ve konser kariyerini Amerika’da sürdüren Kadıköylü keman sanatçısı Burcu Göker, Türkiye turnesi kapsamında 1 ay içerisinde 12 konser verecek.

Dünya çapındaki müzik eleştirmenleri tarafından “kemanın genç divası” olarak nitelendirilen Burcu Göker, her yıl olduğu gibi bu yıl da 11 üniversiteyi kapsayan bir programla Türkiye turnesini gerçekleştiriyor.

Burcu Göker, Türkiyeli bir sanatçı olarak klasik müzik dünyasında başarılar elde etmenin gururunu kendi insanlarıyla paylaşmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtiyor. Göker’e göre sanatındaki başarının sırrı; iyi eğitim, disiplinli çalışma ve motive eden yakın çevre olduğu kadar, doğup büyüdüğü ve her yıl ziyaret ederek duygularını beslediği Türkiye coğrafyası.
Göker’in keman solistliğinin yanı sıra solo keman, solo piyano, yaylı sazlar altılı, orkestra, flüt-keman-piyano-çello dörtlüsü için besteleri de bulunuyor.1998 yılından bu yana beste yapan sanatçının yüze yakın bestesi bulunuyor. “Müziğin amacı; insanlar dinlesin diye yapılmasıdır. Kapalı kapılar ardında yapılan müziğin hiçbir faydası olmaz. Ülkemizde konser imkânlarının azlığının yanı sıra gençlerimizde konser yapma cesaretinin azlığı da konser yapma imkânlarını kısıtlamaktadır. Ben inanıyorum ki, gerçekten konser yapmak isteyen müzisyen, konser yapacak mekânı her zaman bulabilir” diyen sanatçı, konser turnesini bu düşüncelerini doğrular şekilde organize ediyor.
2012 Türkiye turnesi için yepyeni bir repertuvar hazırlayan Göker’e konserlerinde, aynı zamanda eşi olan Amerikalı piyanist Eric Jenkins eşlik ediyor. İstanbul’da dört konser verecek Göker’i, 20 Mayıs’ta Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde, 21 Mayıs’ta Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, 24 Mayıs’ta Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Sahnesi’nde ve 26 Mayıs’ta Işık Üniversitesi’nde dinleyebilirsiniz.
 

ARŞİV