Burs alımında vegan öğrenciler önde

Hayvan hakları hareketi olan “Bir One” kuruluşu altı üniversite öğrencisine, aylık 200 TL olarak, sömestr ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere 12 ay boyunca burs verecek.

18 Ağustos 2016 - 15:30
Hayvan hakları hareketi olan “Bir One” kuruluşu altı üniversite öğrencisine, aylık 200 TL olarak, sömestr ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere 12 ay boyunca burs verecek. Her dönem sonunda öğrencinin akademik ortalaması 2.50 olduğu sürece verilecek bursa,  her yaş, bölüm ve sınıftan öğrenci başvurabilir. Vatandaşlık sınırlamasının olmadığı Bir One bursu lk kez 16 Eylül 2016 tarihinde verilecek. Vegan öğrencilerin tercih sebebi olduğu bursa son başvuru tarihi 12 Eylül 2016.

Bir One bursuna başvuru koşulları:
● Hayvan hakları, insani yardım, insan hakları, çevrecilik, sosyal girişimcilik konularının birinde veya birden fazlasında farkındalık sahibi olmak ve aktif çalışmalar yürütüyor olmak
● Bir devlet üniversitesinde 4 yıllık bir bölüme kayıtlı olmak, bir devlet üniversitesinde yüksek lisans yapıyor olmak veya bir vakıf üniversitesinde tam burslu okuyor olmak fakat üniversiteden aylık harçlık almıyor olmak
● Üniversite öğrenimi boyunca genel not ortalaması 2.50’nin altına düşmemiş olmak
Kredi ve Yurtlar Kurumu harç ve öğrenim kredileri dışında hiçbir kurumdan burs almıyor olmak.
● Öğrencinin hayvan sömürüsüne karşı olması, aynı zamanda bu sömürünün ekolojik dengede yarattığı hasarın farkında olması ve vegan olması tercih sebebidir. Bunun takibini yapamayacağımız için, bu bir şart değildir.

Başvuru şekli:
Facebook sayfasından mesaj şeklinde fotoğraflanmış ya da taramış şekilde gönderilecek belgeler:
● Öğrenci belgesi
● Güz 2016 dönemine kadarki transkript belgesi.
Belirtilen alanlardaki çalışmalarınızı özetleyen ve bursun neden size verilmesini düşündüğünüzü anlatan başvuru/niyet mektubu.

 

ARŞİV