Büyüklere de çocuk kitabı!

Ortak noktaları çocuk kitapları olan 2 blogger Yıldıray Karakiya ve Banu Aksoy, Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda Kadıköylüler’le buluştu.

14 Kasım 2012 - 14:41
Büşra TANRITANIR

Ortak noktaları çocuk kitapları olan 2 blogger Yıldıray Karakiya ve Banu Aksoy, Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda Kadıköylüler’le buluştu. 9 Kasım Cuma günü Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nde “Bir Dolap Kitap; Her yaş için çocuk kitabı uygun mudur?” başlıklı söyleşi gerçekleştirdi.
Yıldıray Karakiya, söyleşide “Yetişkinler neden çocuk kitabı okumalı” sorusuna şu yanıtı verdi;
“Bunun pek çok nedeni var. Bazı kavramlara hazır olup olmadığınızı anlamak için. Örneğin ölüm konusuna hiçbirimiz alışık değiliz, kabul edemeyiz. Bunu çocukların anlaması daha zor. Dolayısıyla bunları çocuklarınıza anlatırken hangi kaynaklara başvuracaksınız? Ailelerimizin bize söylediği şeylere mi başvuracağız? Gerçekleri de çocuklarımıza olduğu gibi anlatamayız. Bu onları zedeler. Çocuk kitapları bize bu olanağı veriyor. Çünkü çocuk kitapları o kadar içeride biryere dokunuyor ki hepimizin hayatında... Yani zaten oradan geldiği için yazılıyor bu kitaplar. Dolasıyla yetişkinlerin çocuk kitapları okumaları, kendilerini tartmaları için önemli. Yetişkinin bu kitapları okumaları çocuğuyla kuracağı iletişimin niteliğiyle ilgili bir yararı olacaktır.”
Banu Aksoy da “Kitabın kesinlikle çocuğa bir şeyler katması gibi bir vizyonu olması gerekmiyor. Yetişkinlerin çocuklardan istedikleri şu; ‘Bu kitabı oku, bir şeyler öğren!’ Bu düşünce yanlış. Çocuklar bunları eğlenceli bulmuyor” diye konuştu.
 
 
 
 

ARŞİV