Caddebostan Gönüllüleri, ‘Tomatis Metodu'nu dinled

Caddebostan Gönüllü Evi’nde 9 Ocak Perşembe günü “Uyku Bozuklukları, Panik Atak ve Depresyonun Tomatis Metodu” ile çözümü konulu bir seminer vardı.

03 Şubat 2014 - 15:48
 
Caddebostan Gönüllü Evi’nde 9 Ocak Perşembe günü “Uyku Bozuklukları, Panik Atak ve Depresyonun Tomatis Metodu” ile çözümü konulu bir seminer vardı.
Konuşmacı Pedagog İsra Güneş, bu ilginç tedavi yöntemi hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgi verdi.
Tomatis metodunun ilaçsız bir yöntem olduğunu vurgulayan Pedagog Güneş, beynin öğrenme mekanizmasını ve gücünü harekete geçiren bireyin kişisel performansını en etkili şekilde sağlayan modern ve yenilikçi bir tedavi olduğunu söyledi.
Bireyde var olanı ortaya çıkarmayı hedefleyerek araştıran, geliştiren ve uygulayan yenilikçi ve modern yöntemler kullanan uluslararası bir kuruluş olan Beyaz Yelpaze Danışmanlık Merkezi’nin kurucusu Audio-fonolog-pedagog İsra Güneş, bu metotla uyku bozuklukları, depresyon ve panik atak rahatsızlıklarının tedavi edilebileceğini vurguladı. Bu rahatsızlıkların yanı sıra dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü çeken, davranış ve iletişim bozukluğu olan hiperaktif-down sendromlu, otistik çocukların tedavilerinin da yapılabildiğini sözlerine ekledi.
İsra Güneş, Prof. Dr. Alfred Tomatis’in söz konusunu rahatsızlıkların kulaktan kaynaklandığını ispatladığını belirtti ve kulağın sadece dış dünyaya açılan bir pencere değil, iç dünyamıza giden bir köprü olduğunu, dinleme seanslarıyla yapılan bu tedavi ile çok sayıda soruna çözüm bulunduğunu sözlerine ekledi.

ARŞİV