Caddebostan Gönüllüleri'nin sağlık semineri

‘Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları’ konulu seminerde, bu hastalıklarlar konusunda katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.

11 Nisan 2012 - 16:13

‘Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları’ konulu seminerde, bu hastalıklarlar konusunda katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.

Caddebostan Gönüllüleri’nin “Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları” konulu semineri, CKM Kat 3 B salonunda 15 Mart Perşembe günü 130 kişilik bir katılımla gerçekleştirildi.
Açılışı, Nefroloji bilimdalından Prof. Dr. Gülçin Kantarcı yaptı ve dinleyicileri böbrek ve tuz dengesizliği hakkında bilgi verdi. Ardından Prof. Dr. Ayça Vitrinel, çocukta yüksek tansiyonu anlattı. Yard. Doç. Dr. Zehra Eren de, “yüksek tansiyon hakkında doğru sanılan yanlışlarımız nelerdir ve neler yapmalı, neler yapmamalıyızı” bize anlattı. Böbrek hastalarında kardiyak sorunlarını Prof. Dr. Muzaffer Değertekin örnekleriyle anlatırken, böbrek yetmezliği ve tansiyon hastalarının uyması gereken diyetler hakkında da Dyt. Derya Dinçer Akın bilgi verdi. Son olarak yazar Fazıl Bülent Kocamemi, kendi yaşadığı böbrek yetmezliği ve tansiyon sorunlarını hasta gözüyle samimi bir üslupla anlattı. Seminerde; hasta bakışıyla yüksek tansiyon, hasta bakışıyla kronik böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon hakkında doğru sanılan yanlışlarımız, tansiyonda su ve tuz dengesi, böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon hastalarında kardiyak sorunlar ve beyin felci konularında katılımcılar bilgilendirildi.

ARŞİV