Caddebostan plajı bayramda tıklım tıklım doldu

Bayram tatilinde şehir dışına çıkamayan vatandaşlar gündüz bunaltıcı sıcaklarda serinlemek için Caddebostan Plajı’na akın etti...

14 Temmuz 2016 - 15:57
Mertcan CÖMERT
İstanbul’da bunaltıcı sıcaklarla birlikte deniz sezonu da açıldı. Bayramda şehir dışına çıkamayan vatandaşlar Caddebostan Plajı’na akın etti. Caddebostan Plajı İstanbullunun en yakın alternatif plajlarından biri. Kentin içinde, ulaşımı kolay, bu plajları tercih edenler kısa süreli de olsa deniz havası almış oluyor, kendilerini şehrin keşmekeşinden uzaklaştırıp tatil havasına girebiliyor. Ancak Kadıköy Belediyesi’nin yaptırdığı tahlillerden çıkan sonuçlar tehlikeyi gözler önüne seriyor. 28 Haziran’da açıklanan tahlil sonuçlarına göre; Caddebostan Plajı’nda 500 olması gereken koliform bakteri sayısı 98 milyon, sınır değeri 100 olması gereken E.coli ise 58 bin olarak ölçüldü.

“DENİZ KİRLİ OLSA…”
Gazete Kadıköy olarak bayram tatilinde Caddebostan Plajı’nı ziyaret ettik. Gazetemize konuşan ancak isimlerinin yayımlanmasını istemeyen vatandaşlar, kavurucu sıcaklardan bunalıp Caddebostan Plajı’na geldiklerini belirtirken plajların yeteri düzeyde temiz olmadığına dikkat çekiyor. Günübirlik tatilcilere Kadıköy Belediyesi’nin yaptırdığı su tahlil sonuçlarını hatırlattığımızda ise sıcaklarda serinlemek için başka seçeneklerinin olmadığını söylüyor. Vatandaşlardan biri ise “Deniz kirli olsa devlet uyarırdı” diyerek önemli bir noktaya vurgu yapıyor. Ekonomik durumlarının şehir dışındaki ünlü tatil beldelerine uygun olmadığını belirten vatandaşlar, Caddebostan Plajı’nı hem İstanbul’da hem de merkezi bir yerde olmasından dolayı tercih ettiklerini belirtiyorlar.
Öte yandan plajlarda çöp kutularının düzenli toplanmaması ve plajın kirliliği de bir diğer şikâyet konusu. Caddebostan sakinleri ve İstanbul’un dört bir yanından plajlara gelen yurttaşlar daha iyi bir hizmet beklediklerini belirtiyor. Plaja ailece eğlenmeye geldiklerini vurgulayan vatandaşlar, bugün hasta olmamalarının ileride olmayacakları anlamına gelmediğini belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir an önce önlem alması gerektiğini ifade ediyor.

KADIKÖY BELEDİYESİ UYARIYOR
Kadıköy Belediyesi daha önce de sık sık Kadıköy sahillerinde denize girilmemesi gerektiği yönünde ciddi uyarılarda bulunmuştu. Özellikle Kurbağalıdere’den kaynaklanan aşırı kirliliğin insan sağlığı ve doğal yaşamı tehdit ettiğine dikkat çekiliyor ve salgın hastalıklara da vurgu yapılıyor. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise vatandaşları Kadıköy sahillerinde kesinlikle denize girememeleri yönünde uyarıyor.

CADDEBOSTAN PLAJLARINDA DURUM
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan Caddebostan Plajı toplam 950 metre uzunluğunda ve üç adet plaj mevcut. 450 metrelik Caddebostan 1 plajına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen turnikelerden İstanbul Kart ile giriş yapılıyor. Giriş ücreti Tam 19 TL, öğrenciler için ise 9 TL. 300 metrelik Caddebostan 2 ve 250 metrelik Caddebostan 3 plajları ise ücretsiz hizmet veriyor.
 

ARŞİV