Caddebostan'da 'VALE' kavgası

Caddebostan’daki ''Barlar Sokağı'' olarak bilinen İskele Sokak'ta, 19 Eylül gecesi yaşanan 'vale' (otopark görevlisi) kavgası kanlı bitti.

21 Eylül 2011 - 15:27

Caddebostan’daki ''Barlar Sokağı'' olarak bilinen İskele Sokak'ta, 19 Eylül gecesi yaşanan 'vale' (otopark görevlisi) kavgası kanlı bitti. Bir bar sahibinin bir süre önce işlerine son verdiği eski valelerin işyeri önüne gelerek göreve yeni başlayan valelerle tartışmasıyla başlayan kavga kısa sürede büyüdü. Silahların da çekildiği kavgada eski valelerden Ali Şahin Gürman (36) ile Hasan Akbaş (38) tabancayla vurularak öldürüldü. Olay sırasında Mirali Sarımaden (28) ile Gökhan Dağbaşı (32) çeşitli yerlerinden yaralandı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, kavgaya karışan 19 kişiyi gözaltına aldı. Yetkililer gözaltındaki kişilerin sorgularının devam ettiğini olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirttiler.

ÖZTÜRK: “SOKAĞIN NEŞESİNİ BOZAMAYACAKLAR”
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kendilerini otoparkçı olarak tanıtan kişilerin karıştığı silahlı çatışmanın, sokağın neşesini bozamayacağını söyledi. Öztürk eğlenmeye gelenlerin araçlarını, hemen eğlenmek istedikleri barların önüne bırakmak istedikleri için yoğunluk yaşandığını, oysa çok yakında ücretli ve ücretsiz otoparklar bulunduğunu vurguladı.
MOBESE KAMERALAR KONULACAK
Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Çatışma orada içki ruhsatlı işyerlerinden kaynaklanmıyor. Caddeyi işgal ederek yapılan parkların önüne geçmiştik. Sürekli denetim altında tutarak trafiğin akışını sağlıyoruz. İnsanımızın eğlenirken bile aracından uzaklaşmak istememesi orada ‘vale’ diye ortaya çıkanlara fırsat verdi. Sokağın müşteri profilini aileye yöneltmek istiyoruz, böylece aracını otoparka bırakan insanların sayısı artar. İskele Sokak ve Kadife Sokak’a MOBESE kameraları koyacağız.”

ARŞİV