Caddebostan'da ‘pozitif gelişim' semineri

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semai Tuzcuoğlu ile Doç. Dr. Necla Tuzcuoğlu “Pozitif Gelişime Doğru –Stres ve Başa Çıkma Teknikleri” konulu bir seminer verdiler.

20 Kasım 2013 - 16:06
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semai Tuzcuoğlu ile Doç. Dr. NeclaTuzcuoğlu, 7 Kasım Perşembe günü Caddebostan Gönüllü Evi’nde, “Pozitif Gelişime Doğru –Stres ve Başa Çıkma Teknikleri” konulu bir seminer verdiler.
Seminerde, takıntılarımızdan bahsederek ne zaman hastalık haline gelebileceğini, nasıl baş edeceğimizi örneklerle anlatarak, önemli bilgiler verdiler. Dozunda stresin gerekli olduğunu ve motivasyon kaynağı olduğunu, ama fazlasının çeşitli hastalıklara sebebiyet vereceğini mizahi bir dille eğlendirerek anlattılar. Her insanın doğru nefes alarak birçok hastalığı önleyebileceğini ve kendini nasıl daha iyi hissedebileceğini gösterdiler. Mutlaka herkesin günün herhangi bir saatinde sadece kendine zaman ayırmasının, bir nevi meditasyon ve stresle baş etme yöntemi olduğunu anlattılar. Olaylara pozitif yaklaşmanın pozitif sonuçlar doğuracağını ve hiçbir olaya imkansız gözüyle bakılmaması gerektiğini öğrenen katılımcılar, seminerin tekrarını talep ettiler.
 

ARŞİV