Caddebostan'da 'serbest' düştüler!

Kadıköy Caddebostan sahilinde düzenlenen ‘SCAD Serbest Düşüş’ etkinliğinde Kadıköylü adrenalin meraklıları gerçek bir serbest düşüş yaşadılar.

18 Temmuz 2012 - 15:17
Kadıköy Caddebostan sahilinde düzenlenen ‘SCAD Serbest Düşüş’ etkinliğinde, kurulan vinç ile 30 metrelik yüksekliğe çıkarılan Kadıköylü adrenalin meraklıları, buradan bağlantısız olarak atlayarak, gerçek bir serbest düşüş yaşadılar.
 
Yüksekten düşmenin nasıl bir his olduğunu merak ettiniz mi? Peki düştükten sonra sağsalim ayağa kalkacağınıza garanti verilse denemek ister miydiniz? Soruya yanıtı evet diye verenler, 8 Temmuz Pazar günü Caddebostan sahilinde bu deneyimi yaşama fırsatı elde ettiler.
Kurulduğu 2005 yılından bugüne Boğaziçi Köprüsü’nde ip üzerinde ışıklandırma armatürleri montajı, Madonna, Bon Jovi, Metallica gibi dünyaca ünlü grupların ve şovların sahne kurulumları, “Spiderman” lakablı ünlü tırmanışçı Alain Robert’in Sapphire Binası tırmanışı için emniyet sistemleri kurulması ve Galata Kulesi’nde gerçekleşen Türkiye’nin ilk dikey defilesi gibi sektöründe birçok ilke imza atmış Yüksek İşler firması, yepyeni bir heyecanı Türkiye’ye getirdi.
“SCAD Serbest Düşüş” etkinliğinde, kurulan vinç ile 30 metrelik yüksekliğe çıkarılan Kadıköylü adrenalin meraklıları, buradan bağlantısız olarak atlayarak, gerçek bir serbest düşüş yaşadılar.
 
3 SANİYELİN BÜYÜK HEYECAN!
 
Operasyon Direktörü, C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Bora Gürbüz, SCAD-Serbest Düşüş organizasyonlarının ABD, İngiltere, Almanya ve Japonya’nın da aralarında olduğu toplam 19 ülkede gerçekleştirildiğini belirterek, “Sistem, sahip olduğu yüksek teknoloji ve güvenlik standartları sayesinde herhangi bir eğitim ya da yeterlilik gerektirmeden hiçbir bağlantı olmaksızın 30 metre serbest düşüş tecrübesi yaşamanızı sağlıyor. Serbest düşüş, 3 saniye sürüyor ve her milisaniyesinde artık bu boşluk ve düşme hissinin sona ermesini istiyorsunuz. Atlayan kişi, 30 metrelik serbest düşüş boyunca hep güvenli düşüş pozisyonunda kalıyor, yumuşak ve güvenli bir şekilde güvenlik ağı tarafından yakalanıyor. Sistemin sahip olduğu elastik ipler, şişme tüpler ve ağ sayesinde atlayan kişi, vücudunu rahatsız edici bir kuvvet olmadan düşüşünü sonlandırıyor. Sistemin sahip olduğu üçlü yedekleme sistemi sayesinde bu sıra dışı düşme tecrübesinin yüksek güvenlik standartlarında gerçekleşmesi sağlanıyor” dedi.

ARŞİV