Cadde'de dans dolu bir gün

3. İstanbul Uluslararası Dans festivali, dansseverleri, 4 Nisan Cuma günü Bağdat Caddesi’nde bir araya getirdi.

09 Nisan 2014 - 15:18
3. İstanbul Uluslararası Dans festivali, dansseverleri, 4 Nisan Cuma günü Bağdat Caddesi’nde bir araya getirdi.
 
 
Haber: Harika Şebnem KARABIYIK
Fotoğraflar: Çisem EREN
 
3. İstanbul Uluslararası Dans Festivali, 4 Nisan Cuma günü saat 11:00–13:00 saatleri arasında Bağdat Caddesi’nden Şaşkınbakkal’a kadar karnaval yürüyüşü ile başladı.
Dünya’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından JCI – Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Kültür Şubesi, Hard Rock Cafe Istanbul ve Chanta Club’ın desteklediği, Ay’dan Turizm’in organize ettiği Festivalde renkli görüntüler vardı. 
Dans karnavalına, dünyanın dört bir yanından katılan dansseverler kendilerini müziğin ritmine bıraktı. ABD, Rusya, Kanada, Meksika, Brezilya, Arjantin, Kolombiya, İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere, Almanya, Hollanda, İsveç, Ukrayna gibi ülkelerden katılan profesyonel dansçılar salsadan bachataya, kızombadan zumbaya kadar birçok dans sergiledi. Çok sayıda Kadıköylü danssever de yabancı dansçılara eşlik etti.
 
‘SANATLA BESLENECEĞİZ’
Karnaval yürüyüşüne katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı konuşmada, Kadıköy’ün kapılarının her türlü kültür-sanat aktivitesine açık olduğunu vurgulayarak, “Burada tüm aktiviteleri yapacak, sanatla besleneceğiz. Gezi Parkı eylemleri sırasında gördüğümüz Kadıköy’ün özgür ruhunu, ve sanata olan bağımızı göstereceğiz” diye ekledi.

ARŞİV