Cadde'de kaldırım savaşı (!) sürüyor

Kendilerine ait alanı kaldırım olarak kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dava açan Erenköy'deki Seyran Apartmanı, ‘İBB’nin Kadıköylüyü cezalandırması’ diye tanımlanan tavrın son kurbanı oldu.

03 Ekim 2012 - 15:22

Kendilerine ait alanı kaldırım olarak kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dava açan Erenköy'deki Seyran Apartmanı, ‘İBB’nin Kadıköylüyü cezalandırması’ diye tanımlanan tavrın son kurbanı oldu. İBB, apartmanın Cadde'ye bakan tarafındaki kaldırımın yaklaşık 22 metrekarelik kısmındaki karoları söktü!

Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Baran ÇEVİK
 
Gazetemizin 10-16 Ağustos tarihli 649. sayısında manşet haber olarak ele aldığımız “Bağdat Caddesi’ndeki kaldırım sorunu” devam ediyor. Önceki haberimizde de yazdığımız gibi,Bağdat Caddesi'nin Feneryolu ve Göztepe mevkiindeki bazı apartman sakinleri, kendi sınırları içine giren kaldırımların işgal edildiği düşüncesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dava açmıştı. Zira 1985 yılında yapılan imar değişikliğiyle, apartman arsası içinde görülen bir alan, kaldırım olarak kullanılıyordu. İBB de hakkını hukuki yoldan arayan Kadıköylüleri “bir nevi cezalandırarak” apar topar kaldırım taşlarını sökmüştü! Mahkeme süreci devam ettiği için kaldırımları kendi imkânlarıyla da yaptıramayan mahalleli ve esnaf, aylar boyunca mağdur olmuştu.
 
‘ÇOK AYIP!’
İşte bu mağduriyetin son kurbanı Erenköy'deki 4 katlı Seyran Apartmanı oldu. Tıpkı diğer apartman sakinleri gibi, yaklaşık 1.5 sene önce “Bu alan apartmana aittir, İBB kullandığı için tazminat ödesin” diyerek İBB'ye dava açan apartman sakinleri, 2 Ekim Salı günü küçük çaplı bir şok yaşadılar; zira İBB yetkilileri tazminat ödemek yerine apartmanın önündeki (Erenköy Lacoste Mağazası önü) kaldırım karolarını sökme yolunu tercih etmişlerdi! Yaklaşık 15 metre uzunluğunda, 1.5 metre enindeki alan kaldırım parçası şu an karosuz bir zemin halinde duruyor!
Seyran Apartmanı yöneticileri “Büyükşehir'in yıllardır kullandığı bu kaldırımdaki karoları, biz dava açınca bir anda alıp gitmesi çok ayıp” dedi. Lacoste Mağaza Müdürü Gökhan Dalgıç da “Teknik ve hukuksal olarak Büüykşehir haklı belki ama şu görüntüye bir bakın. Buna kötü demek yetmez, tam anlamıyla iğrenç! Bağdat Caddesi'ne hiç yakışmıyor. Gündüz vakit bile insanlar geçmekte zorlanırken, gece daha tehlikeli oluyor. Yaşlı insanlar, çocuklar özellikle zorlanıyor. Hele bir de yağmurlu günlerde, Kadıköylü’nün buradan rahatça geçmesi hiç mümkün olmayacak. Biz de burayı bir an önce yaptırmanın telaşındayız. Renk, biçim farkı olmasın diye aynı karolardan bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
 
 

ARŞİV