Cafe Jail'de sohbet ve müzik

Hiç akla gelir mi, bildiğimiz su borularının içinden elektrik kablosu geçirip, su vanasından açıp kapanan bir aydınlatma?

29 Mayıs 2015 - 10:45
Hiç akla gelir mi, bildiğimiz su borularının içinden elektrik kablosu geçirip, su vanasından açıp kapanan bir aydınlatma? Ya da sokakta görseniz yüzüne bakmayacağınız bir kuru dalın sanatsal bir avizeye dönüşebileceği? Çok eskilerde kim bilir kaç gemide  ne yükler taşıyan deri kayışlı bir sandığın, çok şık bir sehpa olabilmesi…Veya kırık bir tahta merdivenin  masmavi boyanıp rengarenk çiçeklere askı olabileceği… İşte Cafe Jail, böyle sıra dışı dekoru ve sanatçı edasıyla, soluklanacak mekanlar arasına girmiş bulunuyor. 20- 25 kişilik mekânın işletmecisi müzisyen Zafer Cimbil, sanatçı kişiliğini kafeye yansıtmış. “Kafede görülen her şey benim ellerimde çıktı” diyor: “Burası kırık dökük kullanılmaz dört duvar halindeydi. Duvardaki her şey benim imzamı taşıyor. Eski kırmızı tuğlaları, eskitilmiş duvar dekoru olarak kullandım. Duvarlara dev aynalar koydum, üç parçaya ayrılmış gitarımdan dekor yaptım. Mutfak raflarına kadar her şeyde kendi el emeğim var.”


O ASLINDA BİR MÜZİK ADAMI
 Zafer Cimbil aslında şarkılarından tanıdığımız bir isim, birçok yorumcu onun şarkılarını seslendiriyor yıllardır. Birsen Tezer’in dillerden düşmeyen “Balıkesir” ve “Delikanlı” şarkıları da onun bestesi. “Organik Şarkılar” akımıyla tanıdığımız Zafer Cimbil, uzun yıllar yaşadığı Amerika’yı bırakıp Kadıköy’e yerleşmiş ve kendine son sistem donanımlı kayıt stüdyosu kurmuş. Kayıt için gelen sanatçı dostları ve arkadaşları geldiğinde oturup muhabbet edecek yeri olsun diye de bu kafeyi açmış. Sonrasında kafe,  müzik ve sohbetten hoşlanan herkesin uğrak yeri olmuş.
Sonbaharda çıkaracağı yeni albümünün şarkılarını hazırlayan Zafer Cimbil, şarkılarını kafede hazırladığından gelenlere hoş sürprizler de yapabiliyor. Sanatçının menemen, tost ve sandviçleri de artık şarkıları kadar ünlü. Cimbil, atıştırmalık sonrası Türk kahvesini de elleriyle ikram ediyor konuklarına. Keyifli ,çaylı kahveli dost sohbeti ve müzik… Daha ne olsun?
Adres: Pavlonya Sok. No 6. (Osmanağa Cami Arkası)

ARŞİV