Caferağa yarışmasında sona doğru…

Kadıköy Belediyesi’nin geçtiğimiz Şubat ayında Caferağa’da bir spor ve kültür merkezinin tasarlanması amacıyla başlattığı yarışmada sona gelindi

26 Mayıs 2016 - 14:22
Kadıköy Belediyesi, ilçenin merkezinde yer alan ancak uzun yıllardır işlevli kullanılamayan Caferağa Spor Salonu ve Barış Manço Kültür Merkezi’nin bulunduğu alana yeni bir spor ve kültür merkezi tasarlanması amacıyla geçtiğimiz Şubat ayında yarışma açmıştı. Caferağa Spor ve Kültür Merkezi için açılan iki aşamalı mimari proje yarışmasının birinci bölümü tamamlandı. Sonuçlara göre, 89 projenin içinden sekizi ikinci aşamaya katılmaya hak kazandı.
İkinci aşamaya katılmaya hak kazanan projeler 8 Haziran Çarşamba gününe kadar teslim edilebilecek.
11 Haziran Cumartesi günü projeleri değerlendirmek için bir araya gelecek jüri, dereceye giren projeleri 18 Haziran Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreninde açıklayacak. Ödül töreninin ardından projeler, bir hafta boyunca Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenecek.
Kamusal alanları katılımcı, yenilikçi ve çevreci bir anlayışla projelendiren Kadıköy Belediyesi, yeniden tasarlanacak Caferağa Spor ve Kültür Merkezi projesi ile de her yaşa hitap eden ve işlevli bir merkez kurmayı hedefliyor.

ARŞİV