Cami cemaatinden kan bağışı

Kadıköylüler Kızılay’ın, Cuma namazı sonrasında camide düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdi.

28 Kasım 2014 - 10:54
Kadıköylüler Kızılay’ın, Cuma namazı sonrasında camide düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek verdi.
 
Mustafa SÜRMELİ

 

Kadıköy Kızılay Şubesi tarafından geçtiğimiz hafta Cuma günü Hasanpaşa Camii’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Kan bağışı kampanyası öncesinde Cuma namazı vaazında, yardımlaşma ve kan bağışının insan yaşamı açısından önemi anlatılırken, ülkemizde daha fazla kan bağışına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.
Kılınan Cuma namazının ardından cemaat kan bağışında bulundu. Cuma ve Cumartesi olmak üzere iki gün boyunca düzenlenen bağış kampanyasına; Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya da katılarak destek verdiler.
Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Numan Hocaoğlu çalışmaları yerinde izlerken, vatandaşlar da kampanyaya büyük ilgi gösterdi.
Kızılay Kadıköy Şubesi tarafından kampanya kapsamında caminin yanındaki Kur’an kursu binasında 12 yataklı bir bağış yeri hazırlanırken, doktor ve hemşirelerden oluşan 6 kişi görev aldı. Bağışta bulunmak isteyen cemaat ve vatandaşlardan form doldurmaları istendi. Kan değerleri ve tansiyonlarına bakılıp, doktor tarafından değerlendirilmeye alınanlardan sağlık sorunu bulunmayanlar kan bağışında bulunabildi.
 

ARŞİV