Cami cemaatinden rekor bağış

Kadıköy Hasanpaşa Camisi’nde, Kızılay tarafından bir kan bağışı kampanyası düzenledi.

26 Mart 2014 - 09:14
Hasanpaşa Camii İmamı Levent Uçkan'In cami cematini kan bağIşInIn önemi konusunda bilinçlendirmesi, çevre esnafInIn ve cemaatin de konuya duyarlI yaklaşImI sonucunda düzenlenen kampanya ya, 168 vatandaş kan vererek destek verdi.
21 Mart Cuma günü saat 13.00’da başlayIp akşam geç saatlere kadar devam eden “Kan Bağışı” kampanyasına
Kızılay’ın daimi kan bağışçısı olan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal da bizzat katılarak kan bağışı yaptı. Cami cemaati ve çevre esnafının yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasına, KadIköy Müftüsü İlyas Öztürk de katıldı.
Toplanan kanların ihtiyaç sahiplerine ulaştIrılacağını belirten Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Numan Hocaoğlu, “BaşarI ile sonuçlanan ve 9 saat süren organizasyonda, 3 doktor ile 12 hemşire görev aldI. DuyarlI davranIşlarIndan dolayI, Kadıköy Kaykamımız Birol Kurubal’a, İlçe Müftümüz İlyas Öztürk’e, Levent Uçkan Hoca'ya ve tüm bağIşçIlara çok teşekkür ediyorum. İhtiyaç sahibi olanların hayatını kurtarabilmek için yapay yollardan elde edilemeyen kan’ın bu tip organizasyonlar sonucu vatandaşlarImIzdan alInarak, gereken kişilere ulaştırılmasına vesile oluyoruz” dedi.
Hocaoğlu, İlçe müftüsü İlyas Öztürk’le bu tür organizasyonlarIn diğer camilerde yapIlabilmesi için işbirliği içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi. 
 

ARŞİV