Cansel için 1 günde 50 bin imza

Öğretmeninin tecavüzüne uğrayan ve okul yönetiminin olayı ört pas etmesine dayanamayarak intihar eden Cansel Buse Kınalı için imza kampanyası başlatıldı; bir günde imza sayısı 50 bine ulaştı

25 Şubat 2016 - 16:31
Öğretmeninin tecavüzüne uğrayan ve okul yönetiminin olayı ört pas etmesine dayanamayarak intihar eden Cansel Buse Kınalı için imza kampanyası başlatıldı; bir günde imza sayısı 50 bine ulaştı.
Kayseri Melikgazi’de lise son sınıf öğrencisi Cansel, öğretmeni Bayram Ö.’nün tecavüzüne uğradı, iki gün sonra yaşamına son verdi. Cansel’in intihar etmesinin ardından sosyal medya ayağa kalktı. #CanseliçinSusma etiketiyle kullanıcılar tepkilerini dile getirdi.
Savcılık, olayla ilgili olarak “inceleme” başlatılmasına karar verirken, olayın üstünü kapatmakla suçlanan okul yönetimi açığa alındı.
Cansel’in arkadaşlarıysa change.org’da imza kampanyası başlattı. Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı’na hitaben yazılan imza metninde “Cansel aslında okulunda tecavüzcüsünü görmeye dayanamayarak intihar etti. Cansel için bir olacağız ve istismarcı Matematik öğretmeni Bayram Ö.’nün hak ettiği cezayı alması için gerekli olan her yere sesimizi duyuracağız!” deniliyor.

ARŞİV