Cemal Süreya anıldı

Bostancı Gönüllü Evi’nde 29 Ocak Salı günü düzenlenen etkinlikle Cemal Süreya anıldı.

14 Şubat 2013 - 15:16
Bostancı Gönüllü Evi’nde 29 Ocak Salı günü düzenlenen etkinlikle Cemal Süreya anıldı. Cemal Süreya Derneği Onursal Başkanı, Başkanı ve kurucu üyelerinin tam kadro katıldığı etkinlik, Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Dernek Başkanı Aslı Durak, Cemal Süreya’yı, çocukluğunu, gençliği zor geçen yaşam mücadelesini anlattı. Nasıl yenilikçi bir şair olduğunu, tenselliği eserlerinde bir araç olarak kullanımını, görselliğe verdiği önemi, zorlu hayatına rağmen şiirlerinin güler yüzlülüğünü anlatan Durak, Süreya’nın kendisini “cins bir şair olarak” tanımladığını vurguladı. Onursal Başkan ve Süreyya’nın çocuğunun annesi Zuhal Tekkanat ise kendisine Cemal Süreya tarafından gönderilen mektuplarından birkaçını okuyarak paylaşımda bulundu. Katılımcı şair yazarlar Melahat Babalık ile Mustafa Işık da üyelerden Ahmet Polat şiirleriyle etkinliğe renk kattı. Hayatının son on yılında birlikte dostluğunu paylaşan Mehmet Ali Işık, Süreya’nın hayatında olduğu kadar yaşadığı mekânda da mütevazı olduğunu anlattı. Etkinlik, dernek tarafından getirilen kitapların imzalanması ve kütüphaye hediye edilmesiyle son buldu.
 
GÖNÜLLÜLERİN ÖZEL ZİYARETİ
İkinci Bahar komitesi Başkanı Cavidan Kaya, komite üyeleri ve Fotoğrafçılık Komitesi Başkanı Müzeyyen Çelik ile birlikte, evinde yalnız yaşayan, hayatta kimsesi olmayan 85 yaşındaki Nermin Usuğ’u, 28 Ocak Pazartesi günü evinde ziyaret ettiler. Kapıda kendisine sunulan çiçek demetini heyecanla kabul ederek gönüllüleri içeri davet eden Nermin Usuğ, sağlık durumu elvermediği için komşusuna hazırlattığı masası ve ısmarladığı ikramlarla sıcak bir sunum yaptı. Gönüllülerin götürdüğü yiyeceklerin de ilave edilmesiyle birlikte sıcak bir sohbet eşliğindeki çay keyfinin ardından her iki taraf da mutlu bir şekilde günü sonlandırdı.

SAĞLIK SEMİNERİ YAPILDI
Kadıköy Belediyesi Kadın Sağlığı Merkezi’nden Dr. Hikmet Karagüllü, meme kanseriyle ilgili bilgi vermek üzere 5 Şubat Salı günü Bostancı Gönüllü Evi’ne geldi. Konunun önemini bilen her yaşta katılımcı salonu doldurdu. Önce slayt gösterisiyle detaylı bir sunum yapıldı. Daha sonra karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden seminer, bu rahatsızlığa yakalanmış birkaç katılımcının hastalık öncesi ve sonrası duyguları alınarak devam etti. Bu etkinliğin sonunda verilen bilgiler ve erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu anlayan dinleyiciler, doktora gitme korkularından kurtularak, en kısa sürede mamografi çektirmeye karar verdiler. Bunun üzerine kadın sağlığı merkezinden 21 Şubat Perşembe günü toplu çekim için randevu alındı.

ARŞİV