Ceylan'dan Halk Ekmek sorusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, İBB Meclis Başkanlığı’na halk ekmek fabrikalarıyla ilgili soru önergesi sundu

21 Ekim 2016 - 09:25
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis Üyesi Namık Kemal Ceylan, İBB Meclis Başkanlığı’na halk ekmek fabrikalarıyla ilgili soru önergesi sundu.
Halk Ekmek fabrikalarının kapanmasının gündemde olduğunu belirten Ceylan, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başkan ve üyeleri Sn. Başbakanı ziyaret ederek devletin mal üretip satmasından yakınarak esnaf zarar görüyor diyerek 1977’den bu güne fırıncıların tekelleşmesini önleyen ve kaliteli standartlara uygun ekmek üretimini halka ulaşmasını sağlayan halk ekmek fabrikalarının ve satış noktalarının kapanmasını istemekte. 2002 yılında Sn. Cumhurbaşkanı’nın da halk ekmeğin önemine değinirken halk ekmek olmasaydı, halkımız ekmeği bugün fahiş fiyata yiyeceğinin önemini söylemişti. O dönemin Belediye Başkanı Sn. Ahmet İsvan’ın büyük zorluklarla hükümetin de desteğini alarak o dönem kurduğu Halk Ekmek’in bugünkü şartlarda önemi ve değeri daha iyi anlaşılmakta olduğu görülüyor”. Namık Kemal Ceylan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, eğer Halk Ekmek kapatılırsa fabrikalarda çalışan binlerce çalışanın nerede istihdam edileceğini, yüzlerce satış noktasındaki binlerce ailenin durumunun ne olacağını da sordu.

ARŞİV