CHP gazetecileri andı

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, ocak ayında öldürülen gazetecileri bir panelle andı.

05 Şubat 2016 - 11:14
CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, ocak ayında öldürülen gazetecileri bir panelle andı. “Korkaklar Her Gün Cesurlar Bir Gün Ölür” başlığıyla düzenlenen ve gazeteci Dinç Çoban’ın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkan Yrd.Doç.Dr.Kader Tuğla, gazeteci Erk Acarer ve gazeteci, Vural Nasuhbeyoğlu katıldı.
Ocak ayı içerisinde katledilen Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Abdi İpekçi’nin anıldığı etkinlik İlçe Gençlik Örgütü’nün teatral gösterisiyle başladı.
Yrd.Doç.Dr.Kader Tuğla konuşmasında, dünyadaki tutuklu gazeteci sayısı ile Türkiye’deki tutuklu gazeteci sayısı arasındaki uçurumun büyüklüğü üzerinde durdu. Evrensel Gazetesi yazarı Vural Nasuhbeyoğlu ise Doğu’da Güneydoğu’da insanlara ve özellikle gazetecilere halkın bağımsız ve objektif  haber almasını önlemek için büyük baskı uygulandığını belirtti; Metin Göktepe’nin  sadece sarı basın kartı yanında olmadığı için dövülerek öldürüldüğüne dikkat çekti. Birgün Gazetesi yazarı Erk Acarer de Diyarbakır Sur’dan yeni geldiğini belirterek orada yaşananların burada bilinmemesi için her türlü baskının uygulandığını vurguladı.


 

ARŞİV