Chp Kadıköy'de 'Benim Çocuğum' belgeseli

CHP Kadıköy İnsan Hakları Komisyonu perşembe söyleşileri kapsamında “Biz de Varız" hepinizi bekleriz” başlıklı etkinlik düzenledi.

16 Haziran 2016 - 11:40
CHP Kadıköy İnsan Hakları Komisyonu perşembe söyleşileri kapsamında “Biz de Varız" hepinizi bekleriz”  başlıklı etkinlik düzenledi. Etkinlikte Lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel, interseks (LGBTİ) bireylerin ailelerinin hayatlarındaki mücadeleyi anlatan “Benim Çocuğum” isimli belgesel gösterimi ve söyleşi yapıldı.
Yönetmenliğini Can Candan’ın yaptığı “Benim Çocuğum” filmi LİSTAG (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks Bireylerin Aileleri ve Yakınları Derneği) dayanışma örgütünün 5 ailesinin katılımıyla çekilmişti. Belgesel gösteriminin ardından belgeselde rol alan ve aynı zamanda ve LİSTAG ailelerinden Şule ve Ömer Ceylan ve LGBTİ aktivisti  Elif Avcı’nın katıldığı bir söyleşi gerçekleşti.
LİSTAG’ın 2008 yılından beri aileleri psikiyatristlerle buluşturan toplantılar yaptıklarını anlatan Şule ve Ömer Ceylan kendi yaşadıklarını ailelerin yaşamasını istemedikleri için her türlü desteğe hazır olduklarını anlattı. LGBTİ aktivisti  Elif Avcı da ötekileştirme politikalarına karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizerek, farkındalık çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

ARŞİV