CHP'li meclis üyesine Kadıköy'de saldırı

Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Meclis üyesi Hüseyin Sağ saldırıya uğradı

10 Temmuz 2015 - 10:27

Göztepe’deki evinden spor yapmak için çıkan Hüseyin Sağ, aracıyla hareket halindeyken takip eden üç kişinin saldırısına uğradı. Üç kişi önce Sağ’ın otomobiline arkadan hafifçe çarptı. Otomobili durdurup aşağı inen Sağ, hasarı kontrol ederken yumruklu, tekmeli saldırıya uğradı. Aldığı darbeler nedeniyle hastaneye kaldırılan Sağ burnundaki kırık nedeniyle ameliyata alındı.

Sağ’a yapılan saldırı 8 Temmuz Çarşamba günü hastane önünde yapılan bir basın açıklaması ile protesto edildi. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,  Kadıköy Belediyesi Meclis üyeleri ve CHP parti yöneticilerinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Murat Karayalçın, saldırganların kısa sürede bulunmasını ve olayın aydınlatılmasını istedi.

“İMAR SAVAŞÇISI”

İstanbul il yönetimi olarak Hüseyin Sağ’ın arkasında bulunduklarını belirten Karayalçın, “Tüm CHP’liler olarak Hüseyin Sağ’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu faillerin ivedilikle ortaya çıkarılmasını diliyoruz. Sağ, İstanbul’da imar savaşçısı kimliğini taşıyan bir arkadaşımızdır. İstanbul’da yasalara karşı, kamu vicdanına karşı, kamu çıkarına karşı yapılan tüm eylemlerin karşısında duran bir arkadaşımızdır. Bu saldırının niteliğini bilmiyorum. Saldırganların kimliğini bilmiyoruz. Eğer bu Sağ’ın uğrunda mücadele verdiği imar sorunlarıyla ilgiliyse durum gerçekten çok vahimdir. Eğer bunlarla ilgili değil de basit bir olaysa hemen ortaya çıkarılmalıdır.” dedi.

“KENT RANTINA KARŞI ÇIKTIM”

Karayalçın’ın ardından konuşan Hüseyin Sağ ise “Bir ticari faaliyetim de yoktur. Olsaydı belki onlar yaptırdı diye düşünebilirdim. Sadece kent rantına karşı çıktığım için başıma gelmiştir. Onlardan biri yaptırmış olabilir. Benim acımı sadece faillerin bulunması hafifletebilir. Daha önce evime sessiz telefonlar gelmişti. Eşimin de arabası takip edilmişti.” dedi.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Sağ’a yönelik yapılan saldırı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Nuhoğlu tarafından yapılan açıklama şöyle:
“Belediye Meclis üyemiz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Sağ, 7 Temmuz Salı günü Göztepe’deki evinden çıkıp aracına bindikten kısa bir süre sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramıştır.
Belediye Meclis üyemiz Hüseyin Sağ, kent hakları mücadelesini onuruyla sürdürmüş ve birçok imar yolsuzluğunu ortaya çıkarmıştır. Onun bu mücadelesi birilerini rahatsız etmiş olabilir, ama bizler her türlü yolsuzluğa ve talana karşı mücadele etmekten geri durmayacak, vazgeçmeyeceğiz. Meclis üyemiz Hüseyin Sağ’a yapılan saldırıyı kınıyor, faillerin biran önce yakalanması ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.”
 

ARŞİV