CHP'nin Kadıköy adayı Aykurt Nuhoğlu

30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Kadıköy CHP’nin adayı, inşaat mühendisi Aykurt Nuhoğlu oldu.

20 Şubat 2014 - 11:46
41 yıldır Kadıköy'de yaşayan Aykurt Nuhoğlu, 15 Eylül 1959 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi'nde sürdürdükten sonra, 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
 Ailesi 13 yaşında bir kız ve 19 yaşında bir erkek çocuk babası olan Aykurt Nuhoğlu, 20 yıldır diş hekimi olan eşi Ebru Nuhoğlu ile evli.
Öğrencilik döneminde katıldığı demokratikleşme hareketleri ile siyasi görüşleri şekillenen Aykurt Nuhoğlu, üniversite yıllarından sonra siyaset sahnesinde rol almaya başladı. SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, SHPKadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Farklı dönemlerde CHPKadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHPKadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı, CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda çalıştı.
1985 yılından günümüze kadar çevre düzenlemeleri, park-bahçe projeleri, hastane ve konferans merkezleri ve konutlar gibi çok sayıda farklı projenin yönetimi ve koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halen Atamer İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor.
Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan, Tüketici Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi üyesi olduğu birçok dernek, vakıf ve meslek örgütü bünyesinde çalışmalarda bulunan Aykurt Nuhoğlu, aynı zamanda Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Derneği'nin de kurucuları arasında.

 



 


 



ARŞİV