CHP’den HAYIR zinciri

CHP Kadıköy’ün çağrısıyla bir araya gelen onlarca yurttaş, Şemsettin Günaltay Caddesi’nde “hayır” için “insan zinciri” oluşturdu

04 Nisan 2017 - 01:14

Yeni anayasanın oylanacağı referandumun yaklaşmasıyla birlikte Kadıköy’de referandum çalışmaları da hız kazandı. 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandum çalışmaları kapsamında CHP Kadıköy’ün gerçekleştirdiği etkinlik renkli anlara sahne oldu. 1 Nisan Cumartesi günü Şemsettin Günaltay Caddesi’nde buluşan CHP’liler “insan zinciri” oluşturarak referandum için “hayır” çağrısı yaptılar. 15-20 kişinin katılımıyla “Öğretmen Hayrullah” otobüs durağının önünden başlayan zincir, halkın destek verip katılmasıyla onlarca kişiye ulaşıp, “Ayşekadın” otobüs durağına kadar uzandı. Çalınan marşların da etkisiyle coşku havasına bürünen etkinliğe, caddeden geçen araçlar da korna çalarak destek verdi.

“HALKIN İRADESİNİ TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Etkinliğe katılan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, etkinlikle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Kadıköylülerin her zaman demokrasi ve özgürlüğün yanında taraf olduklarını hatırlatan Narin, Kadıköy halkının net bir şekilde parlamenter sistem için mücadele edeceğini ve “başkanlık sistemine” “hayır” diyeceğini söyledi. Narin, referandumda “hayır” sonucu çıkacağından emin olduklarını belirterek, halkın iradesini tek bir kişinin iradesine teslim etmeyeceklerini dile getirdi.

“HAYIR”CILAR UMUTLU

 “Geleceğim için HAYIR”, “Tek adam için HAYIR” yazılı dövizlerin ve “HAYIR çıkacak” yazılı balonların uçurulduğu etkinliğin katılımcıları, referandum ve etkinlikle ilgili şunları söyledi:

Sercan Demir: Biz gençler, yüzümüzü Avrupa birliğine dönmek istiyoruz. Benim referandumda “Hayır” dememin sebebi bu. Kiminle referandum konusunda konuşsam “Hayır” diyeceğini söylüyor. “Hayır”ın kazanacağını düşünüyorum.

Çiğdem Ertınmaz: “Etkinlik halkla birlikte güçlendi. 10 kişi başlattık şu an yüzlere ulaştık. Meclisimizin güçlü olması için “Hayır” diyoruz. Tek kişiye yönetimi vermemek için. Bunun gibi birçok sebebimiz var. Sonucu %65 Hayır bekliyorum. Biz kazanacağız.”

Misket Türkmen : “Çok etkili bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Katılım çok fazla oldu. İnsanların duygularını hareketi geçirdik. Otobüsten, dolmuştan inip bizim yanımıza katılanlar oldu. Ben bir kadın olarak medeni haklarımı biliyorum ve kaybetmek istemiyorum. Laik Cumhuriyetin devam etmesini istiyorum. Tek adamın benim hakkımda karar vermesini istemiyorum. 15 senede hiçbir şey değişmedi bundan sonra ne değişecek?”

Mehmet Ali Fırat: “Etkinlik için Pendik’ten Kadıköy’e geldim. Ben bu reform oylaması döneminde her yerdeyim. Nerede bir etkinlik var ise ülkem adına, gençlik adına, torunlarımız adına ben ordayım. Ben 1976-1980 yılları arasında CHP gençlik kolları başkanıydım. 30 yıl sendikacılık da yaptım. Darbenin acısını da yaşadım. Ama “evet” çıkarsa daha kötü günlerin bizi beklediğini düşünüyorum.

Esen Bayraktaroğlu: “Demokrasiye sahip çıkmak için buradayım. Bir kadın olarak “hayır” demek için birçok sebebim var. Etkinlik büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bu bana gelecek için umut veriyor.”


ARŞİV