CKM'de Mevlana felsefesini konuştular

Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında Feneryolu Gönüllüleri’nin CKM’de düzenlediği programa ilgi büyüktü.

05 Ocak 2012 - 13:54

Feneryolu Gönüllüleri, 13 Aralık’ta Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) A Salonu’nda “Mevlana Felsefesi ve Anma Günü” adlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, Kadıköy Belediyesi Meclis ve Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Ayşen Gürer’in konuşması ile başladı. Sunuculuğunu Feneryolu Gönüllüsü Akile Vardar’ın yaptığı etkinliğin 1. bölümünde, Doç. Dr. Haluk Berkmen konu ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi, 2. bölümünde tasavvuf ağırlıklı TSM eserlerinden oluşan Şef Osman Aksu yönetimindeki tasavvuf korosu konser verdi. Her seslendirilen eser sonrası Mehmet Şerif Çatalkaya tarafından tasavvufla ilgili açıklamalar yapıldı ve etkinliğin 3. bölümünde sema gösterisi yapıldı.
Koro Şefi Osman Aksu ile konuşmacılar Doç. Dr. Haluk Berkmen ile Mehmet Şerif Çatalkaya’ya, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk adına kitaplar ve teşekkür belgelerinin verilmesi ile etkinlik sona verdi.
Koristlere de çeşitli kitapların hediye edildiği ve yoğun ilginin olduğu bu etkinliğin çay ve ikram servisi sırasında, katılımcılar, Feneryolu Gönüllü Başkanı Nihal Ekmekçioğlu’na etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, tekrarını istediler.
 
‘ŞİİR’ VE ‘SÖYLEŞİ’ GÜNÜ
 
Feneryolu Gönüllüleri’nin 24 Aralık’ta düzenlediği “Şiir ve Söyleşi Günü” ise Feneryolu Gönüllü Evi’nde mahalle sakinlerinin katılımı ile yapıldı. Bestekâr-şair-yazar Erol Güngör yönetimindeki “Şiir ve Fuzuli İşler” temalı söyleşi gününe ilgi büyüktü. İkramların da sunulduğu etkinlik; “şiir” ve “söyleşi” olmak üzere iki ayrı bölümde yapıldı.  “Hoşgörü” temasının işleneceği yeni “Şiir ve Söyleşi Günü” ise 28 Ocak’da saat 14.00’de yapılacak.

ARŞİV