CKM'de önemli toplantı

Caddebostan Gönüllüleri, iki yıl aradan sonra “En Güzel Cumhuriyet Vitrini” yarışmasını yeni bir anlayışla başlattı.

21 Kasım 2012 - 13:52
Caddebostan Gönüllüleri, iki yıl aradan sonra “En Güzel Cumhuriyet Vitrini” yarışmasını yeni bir anlayışla başlattı.Katılımın yoğun olması ve tüm katılımcıların Cumhuriyet’in anlamına uygun düzenlemeler yapmaları, Gönüllüleri mutlu etti. 29 Ekim Bağdat Caddesi yürüyüşüne katılıp bu güzel vitrin düzenlemeleri gördüklerini, hiçbirini birbirinden ayıramadıklarını vurgulayan Caddebostan Gönüllüleri, “Onlar sadece vitrin yapmadılar. Sevgilerini, inançlarını ve yüreklerini ortaya koydular. Hepsini tebrik ediyor, başarılar diliyor ve teşekkür ediyoruz” dediler. Gönüllüler, sıralama yapmadıkları yarışmada, tüm katılımcılara plaketlerini 6 Kasım Salı günü CKM’de düzenledikleri törenle verdiler. Plaketlerin dağıtımından sonra konuşan gazeteci-yazar Doç. Dr. Barış Doster, Atatürk’ün hediyesi Cumhuriyetimizin uyduruk bir isim Cumhuriyeti olmadığı, özgürlükçü, dinamik, halkçı ve emperyalizme karşı olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyetimiz, Cumhuriyet söylemi altında dikta rejimi gibi değildi. Birçok söylemi, pek çok ileri demokratik ülkelerden bile ileridir. Atatürk’ün hediyesine sahip çıkıp onu yaşatmak asli görevlerimizden biri olmalıdır” dedi. Prof. Dr. Ayşe Uygur da konuşmasında, Atatürk’ün ülkeyi ne durumdan alıp nerelere getirdiğini ifade ederek, benzer zorlukların bizleri beklediğini, çözümün yine Atatürk olduğunu örnekleriyle anlatıp, Atatürk özdeyişleriyle konuşmasını tamamladı. Caddebostan Gönüllüleri, etkinliğin sonunda Cumhuriyet vitrini plaketlerini almaya gelen katılımcılara, kendilerini yalnız bırakmayan eski başkanlarından Yeşim Menderes’e, Aysel Pusat’a, gazeteci-yazar Doç. Dr. Barış Doster’e ve Prof. Dr. Ayşe Uygur’a teşekkür ettiler.
 
VİTRİN YARIŞMASINDA PLAKET ALAN FİRMALAR
Pelit: (1. Ödülü En Güzel Sunum), Triko Mısırlı : (1. Ödülü En Güzel Görsel), Erler Kumaş: 1. Ödülü En Güzel Vitrin, Stüdyo Süleyman: (1. Ödülü En Güzel Atatürk Resimleri)
Plaket alanlar: İnci Güzellik, Aslı Natural Collection, Bambi Ayakkabı, Atölye Cadde, Arçelik Akçaylar Elektrikli Ev Aletleri, Spor Est., Lay Turizm Tekstil Ltd. Şti. (Dejavu), Tekin Acar, Hülya Modaevi, Dreamon Gelinlik, Diba Kuaför ve Güzellik Hizmetleri, Special Occasion Konfeksiyon, Koluman Mercedes Benz Plaket

ARŞİV