CKM'de ‘kadın hakları' paneli

Zühtüpaşa Gönüllüleri, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yılını, CKM’de düzenlenen bir panelle kutladı.

19 Aralık 2012 - 15:49
Zühtüpaşa Gönüllüleri, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yılını, CKM’de düzenlenen bir panelle kutladı.
 
Kadıköy Belediyesi Zühtüpaşa Gönüllüleri, 4 Aralık Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 5 Aralık1934 yılında “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkının” verilmesi dolayısıyla “Türkiye’de Kadın Olmak” konulu bir panel düzenledi. Panele; İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Nazan Moroğlu ve Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Ören konuşmacı olarak katıldılar. Zühtüpaşa Gönüllüleri Sosyal Hizmetler Komitesi Başkanı Işık Şahinalp’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Çağdaş Kadınlar Derneği, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, gazeteci-yazar Gürşen Kafkas ve gönüllüler katıldılar. Gönüllüevi sorumlusu Melek Bozdoğan, gönüllüevi olarak kadın çalışmalarını desteklediklerini ve bu konuda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Kadınlarımızın, Atamızın Türk kadınına olan inancını boşa çıkarmayacak şekilde daha çok çalışması gerektiğini ve yönetim kademelerinde daha çok sayıda kadının yer alması gerektiğini ifade etti. Panelistlerden, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Ören ise, Kadıköy’ün “Kadın Dostu Kent” olabilmesi için çalıştıklarını, bunun için mecliste, kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonu kurulmasını sağladıklarını, plan proje müdürlüğünde ise, eşitlik biriminin kurulması için gerekçeli rapor sunduklarını, yönetici kadrolarında kadın yönetici sayısının erkekle eşit dağılımının sağlanması gerektiğini ve yerel yönetimlerde kadına duyarlı bütçeleme yapılması gerektiğini belirtti. İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu da kadının daha çok karar mekanizmalarında yer alması gerektiğini, kadının siyasette eşit temsil edilebilmesi için yüzde 30 kadın kotasının olması gerektiğini vurguladı ve “eğitimde, istihdamda, karar mercilerinde, siyasette kadın-erkek eşitliği yok, yasada eşitlik var, yaşamda ise yok” dedi. Rol model olması açısından önem taşıyan Şemsi Baysal’ın başarı öyküsü olan kadınımızın eğitimini tamamlayarak kendisinin ve yakın çevresindeki kadınların değişimine nasıl örnek olduğunun anlatımıyla devam eden etkinlik, soru cevap bölümüyle tamamlandı. Katılımcılara Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk adına teşekkür belgesi verilmesiyle etkinlik sonlandı.
 
 
 
                                              
 
                                      

ARŞİV