Clinton'un gelişi Kadıköy'de protesto edildi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye ziyaretini protesto eden HDK, AKP'nin, Suriye’yle ilgili Clinton ile görüşmek yerine doğrudan muhataplarıyla görüşmesini istedi.

16 Ağustos 2012 - 11:55
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye ziyaretini protesto eden HDK, AKP'nin, Suriye’yle ilgili Clinton ile görüşmek yerine doğrudan muhataplarıyla görüşmesini istedi.
 
Semra ÇELEBİ
  
Kadıköy Altıyol’da toplanan HDK'liler, “Suriye'ye müdahaleye son”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol” yazılı pankartlar açtı. Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen HDK’liler, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Yaşasın halkların kardeşliğ” ve “Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmayın” sloganlarını attı.
İskele Meydanı'nda HDK adına açıklamayı okuyan Aysel Güzel, Suriye'de tüm bölgeyi sarsan, dengeleri alt üst eden gelişmeler yaşanırken, Türkiye'de de adı konulmamış bir “savaş”ın genişleyerek devam ettiğini belirtti.
Böylesi bir zamanda ABD Dışişleri Bakanı Clinton'un Türkiye'ye geldiğini ifade eden Güzel, “Bütün dünyanın baş belası Amerikan emperyalizminin eli kanlı olmakla tescilli bu temsilcisinin böylesi bir zamanda ülkemizi ziyaret etmesi hayra alamet değildir” dedi.
Güzel, emperyalistler şahsında Clinton ile yapılan ve yapılacak olan görüşmelerin ezilen halklar ve bölge açısından daha çok kan, daha çok yıkım anlamına geldiğini kaydetti. Güzel, “Türkiye bir kaosun içerisine sürükleniyor. Barış, eşitlik ve özgürlük isteyen işçilere ve halklara karşı başlatılan savaş politikaları ile karşı karşıyayız” diye konuştu.
AKP'nin, ABD Dışişleri Bakanı Clinton yerine doğrudan muhatapları ile görüşmesi gerektiğini belirten Güzel, çözümün, emperyalist ülkelerin çıkarlarına alet olmakta değil, halkların eşit, özgür ve demokratik koşullarda birarada yaşamasında olduğunu vurguladı, “Çözüm dışarıda değil içeridedir” dedi.
Güzel, ezilen halklara seslenerek konuşmasını şöyle noktaladı: “Bu yaşananlara daha fazla seyirci kalınamaz. Çatışmaları durdurmak ve barışı sağlamak mümkün. İstersek bu savaşı durdurabiliriz, politik ortamı demokratikleştirebiliriz. Sessiz kalırsak, savaş politikaları pervasızca sürecektir.”

 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul 1. Bölge Meclisi, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Türkiye'ye gelişini protesto etti.

ARŞİV