Çocuk istismarına karşı sürüş

Motosiklet sürücüleri, çocuk istismarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla Suadiye’den Kadıköy’e sürüş yaptı

26 Eylül 2024 - 10:45

Turkuaz Arama Kurtarma (TUAK), İlke Sivil Motosikletli Arama Kurtarma (İSMAK), Tulpar Sivil Savunma Arama Kurtarma Gençlik Spor ve Sosyal Dayanışma Derneği (TULPARS), Afetlere Hazırlık ve Mücadele Federasyonu (AFEDEF), 22 Eylül Pazar günü çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla sürüş gerçekleştirdi. Suadiye Hotel önünden başlayan sürüş, Kadıköy İskele Meydanı’nda son buldu. Sürüşten sonra basın açıklaması yapıldı. Tüm oluşumlar adına basın açıklamasını, TUAK Başkanı Ercan Soylu okudu.

“KLASİKLEŞMİŞ AÇIKLAMALARI DUYMAK İSTEMİYORUZ”

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bu basın açıklamasının festival veya etkinlik olmasını ne kadar isterdik bilemezsiniz. Ancak bugün yine içimiz kan ağlıyor. Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran için çok üzgünüz. Toplumca onu koruyamadık. Aslında geçmişe baktığımızda şimdi burada isimlerini tekrar yazıp, aziz ruhlarını incitmek istemediğimiz nice yavrumuzu da yine koruyamamışız. Bir çığ gibi büyüyen ve özellikle son yıllarda zirve yapan kadın ve çocuğa şiddet, taciz ve istismar olayları, toplum olarak nereye geldiğimizin bir kanıtıdır. Her olaydan sonra klasikleşmiş açıklamaları artık duymak istemiyoruz. Biz artık bu olayların en kısa zamanda aydınlatılmasını, bunu yapan, bu yavrumuzu ölüme götürenlere en ağır cezanın verilmesini ve bu cezaların caydırıcı bir ders olmasını istiyoruz.”

“Biz Türkiye’de motosiklet süren binlerce motosiklet sevdalısı arama kurtarma dernekleri ve afetlere hazırlık ve müdahale federasyonuyuz. " denilen açıklama şöyle devam etti: "Başkasının canı için kendi canlarını hiçe sayan gönüllü kahraman arama kurtarmacıların sesiyiz. Kadına taciz, kadına dayak, çocuk yaşta evlilikler, buna bağlı travmalar, çocuk tecavüzleri, aile baskıları, töre cinayetleri, çocuk ölümleri... Artık bunları duymak ve yaşamak istemiyoruz”

“ALO ÇOCUK HATTI KURULMALI”

Acil olarak "ALO ÇOCUK" hattı kurulması gerektiğinin ifadede edildiği açıklama şu sözlerle sonlandırıldı: “ALO ÇOCUK HATTI ile sosyal medyacılar, arama kurtarma ekipleri, kamu kurumlarının tamamı ortak mantık ve ortak hareketle, hızlı ve etkili arama çalışmaları başlatıp bürokrasi sürecini hızlı atlatarak alan taraması başlatacak alanlar oluşturulmalı. Afetlere Hazırlık ve Müdahale Federasyonu ve bireysel motosiklet kullanıcıları olarak bundan sonra Türkiye’nin her köşesinde kadın, çocuk taciz ve tecavüzlerine, istismara, şiddete karşı daha duyarlı ve müdahaleci olacağız.”


ARŞİV