Çocuk Meclisi Başkanı'nı seçti

Kadıköy Belediyesi Çocuk Meclisi, yeni dönem başkanını seçti.

08 Mayıs 2023 - 12:06

Kadıköy’de ikamet eden ve 9-13 yaş aralığındaki çocukların katılımından oluşan Kadıköy Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 7 Mayıs Pazar günü Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde yeni dönem başkanını belirlemek için sandık başına gitti.

YEDİ ADAY YARIŞTI

37 meclis üyesi çocuğun arasından, yedi başkan adayının yarıştığı seçimlerde, önce adayların kendini tanıttıkları kısa videolar izlendi, ardından da seçmen olan çocuklara oy verme işlemi hakkında bilgi verildi. Oy verme işleminin bitimin ardından oy sayma işlemine geçildi. 

Erenköy Mahallesi’nde oturan, 11 yaşındaki Yağız Köksal, üyelerden en çok oyu alarak yeni dönem Meclis Başkan’ı seçildi.

“GRUP OLARAK TARTIŞACAĞIZ”

Kısa bir konuşma yapan Köksal, üyelere teşekkür ederek, “Çocuk Meclisi olarak, Kadıköy’de yapabileceğimiz birçok iyi şey olduğunu düşünüyorum. Herkesin fikirlerini ve hayallerini gerçekleştirmek ve bunları Belediye Başkanı’na iletmek için daha fazla olanağa ve şansa sahip olacağımızı düşünüyorum. Benim Meclis Başkanı olma amacım, daha iyi bir şekilde fikirlerimizi yönetip, Belediye Başkanı’na sunmak. İleriki toplantılarımızda sıkıntılarımızı görüp, grup olarak tartışacağız.”

Çocuk Meclisi Başkanı Köksal, kültür ve sanat, sağlık ve spor, hayvan hakları ve çevre, çocuk hakları ve toplumsal eşitlik komisyonlarına başkanlık edecek.


 


ARŞİV