Çocuk tiyatro festivali başladı

Bu yıl 22’cisi düzenlenen Kadıköy Çocuk Tiyatro Festivali başladı. Çocuklar 11 Temmuz’a kadar yıldızların altında oyun izleme keyfini yaşayacak

27 Haziran 2024 - 18:07

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl 22’cisini düzenlediği, Çocuk Tiyatro Festivali 24 Haziran Pazartesi günü ‘Çizmeli Kedi’ ile başladı. Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da yıldızların altında oyun izleme keyfinin yaşandığı festival 11 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek. Çocukları tiyatro ile tanıştırmayı amaçlayan ve katılımın ücretsiz olduğu festivale aileler yoğun ilgi gösteriyor. Tiyatro oyunu öncesi oyunlar oynanıyor, danslar ediliyor. Tüm çocuklar yaz tatilini en eğlenceli şekilde geçiriyor. 

BİZİM ÇOCUKLAR

Festivalin ikinci gününde  Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nin (HKÇKM) Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi, Amfi Tiyatro’da ‘Hastalık Hastası’ oyununu sahneledi. Biz de hem tiyatro ekibimizle hem de onların eğitmenleri ile konuştuk, açık hava sahnesi deneyimlerinin nasıl geçtiğini sorduk.  

İLK DEFA MİKROFONLA SAHNEDEYDİLER 

İki yıldır Bizim Çocuklar Ekibi kadrosunda olan Zeynep Polat, “İlk defa Özgürlük Parkı’nın sahnesinde rol aldım. Heyecanlıydı, mikrofon kullandık ve rüzgârdan dolayı boğuk bir ses oldu, ilk başta tedirgin oldum ama sonra alıştım” dedi. Kayra Can Demirci, “İlk defa bu sahnede yer aldım. Mikrofon kullandık, bu yüzden sahne arkasında çok sessiz olmamız gerekti, çünkü en ufak bir ses hemen sahnede duyuluyor” şeklinde konuştu. Bizim Çocuklar Ekibi’nin en küçük üyesi 10 yaşındaki Maya Uygur, “Çok heyecanlandım, burası çok daha farklıydı. Seyirciler daha fazlaydı, sahne büyüktü. Mikrofon kullandığımız için nefes alıp verişimize de dikkat ettik, bunlar çok değişik hislerdi” dedi.

PROFESYONEL YAKLAŞTILAR”

Oyuncularımızın eğitmenleri Yahya Uluğ ve Ece Zehra Kayıhan da bizlerle heyecanlarını paylaştı. Uluğ, “Bu ekiple benim de açık havada ilk deneyimimdi. Çok güzel ve eğlenceliydi. Çocukların heyecanı ise bambaşkaydı. Başka bir sahnede ve daha fazla seyirci ile oynamanın heyecanını yaşadılar. Onlarda keyif aldı, biz de onlar keyif alınca daha da keyif aldık” şeklinde konuştu. Çocukların ilk defa mikrofonla oynadıklarını söyleyen Yahya Uluğ, “Bizim tahminimizden daha profesyonel yaklaştılar. Burada rüzgarla cebelleştiler, onu da güzelce hallettiler” dedi. Ece Zehra Kayıhan, “Önde oturuyorum oyunlarda, hareketleri takip ediyorum herhangi bir aksaklık olursa hemen gösterebileyim diye ve her seferinde çok heyecanlanıyorum. Mikrofonla çalıştılar ilk defa, seslerinin az geldiğini fark edip hemen düzelttiler mikrofonlarını, çok profesyonel yaklaştılar. İnanılmaz bir sezon geçirdiler, oyunu dans ve müzikle birleştirdiler” şeklinde konuştu. 

 


ARŞİV