Ücretsiz internet Boğa'dan yayılıyor

Kadıköy Altıyol’da gerçekleştirilen ücretsiz internete ilgi büyük...

04 Ekim 2013 - 09:32
Sümeyye YAMAN
 
Kadıköy Belediyesi’nin Vatandaşa Ücretsiz İnternet Projesi’nin ilk uygulaması Kadıköy Boğa’da gerçekleşti. Okul ve iş çıkışlarında, buluşmalarda Kadıköylülerin ve Kadıköy’e yolu düşenlerin uğrak noktası olan Boğa heykeli çevresindeki internet hizmeti herkesin yüzünü güldürdü.
Çoğunlukla gençlerin ilgilendiği ücretsiz internet hizmetinden haberi olmayanlar da Gazete Kadıköy sayesinde öğrendiklerini ve faydalandıklarını söyleyerek uygulamanın parklarda da hayata geçirilmesini istediler. Haftanın her gününü Boğa heykelinin etrafında buluşarak okula giden öğrenciler ise projeden çok memnun. Ücretsiz internet hizmeti projesinin, ilerleyen zamanlarda Yoğurtçu Parkı, Göztepe Parkı gibi büyük parklarda ve hatta yine nüfus sirkülasyonunun yoğun olduğu bölge ve meydanlarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

PROJEDEN NASIL FAYDALANILABİLECEK?
Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz internet hizmetinin sunulduğu alanlara, bilgilendirme panoları yerleştirilecek. Ayrıca Kadıköy Belediyesi web sayfasından da ücretsiz internet hizmetinin, Kadıköy’de hangi noktalarda verildiği duyurulacak.
Vatandaşlar ücretsiz internet hizmeti noktalarından, Kadıköy Belediyesi’nin bölgede belirlediği yerlere konuşlandırdığı “Kadıköy Wifi (vayfay)” hattını bulup seçmeleri gerekiyor. Ardından Kadıköy Belediyesi ücretsiz internet hizmeti ekranı açılıyor. Ücretsiz internet hizmetinden yararlanmak isteyenler buraya GSM numaralarını girip sonrasında telefonlarına gelen şifreyle ücretsiz internet hizmetinden faydalanmaya başlamış oluyorlar. Son derece kolay birkaç işlemin ardından vatandaşın internetle buluşması sağlanmış oluyor.

ARŞİV