İstanbullu dinleyici, Aralık ayı içinde iki özel konseri ücretsiz dinleyebilecek
İstanbullu dinleyici, Aralık ayı içinde iki özel konseri ücretsiz dinleyebilecek
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) TÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM), 15. yaşını düzenleyeceği Gala Konseri ile kutlayacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek konser, tüm müzikseverlerin katılımına açık olarak düzenlenecek.
9 Aralık Salı akşamı gerçekleştirilecek “MİAM 15. Yıl Gala Konseri” ile birçok seçkin sanatçı sahneye çıkacak. İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde verilecek konser, saat 20.00’de başlayacak. Konserde, besteci ve İTÜ öğretim üyesi Kamran İnce’nin eserinin dünya prömiyerinin yanı sıra MİAM öğretim üyelerinin besteleri ve Rezonans korosu yer alacak. 1999 yılında kurulan ve Türkiye’ nin ilk ve tek müzik araştırmaları merkezi olan MİAM; Performans, Müzikoloji, Kompozisyon, Etnomüzikoloji, Müzik İşletmeciliği ve Yönetimi, Müzik Teorisi, Sonik Sanatlar, Şeflik, Ses Mühendisliği ve Tasarımı alanlarında eğitim veriyor. Profesör Şehvar Beşiroğlu’nun başkanlığını yürüttüğü MİAM, sahip olduğu seçkin akademik kadro sayesinde her yıl uluslararası başarılara imza atan mezunlar veriyor.
‘’Yedi Cihan Kadınları” sahnede
Yunus Emre Enstitüsü de İstanbullu dinleyicileri kültürlerarası müzik yolculuğuna davet ediyor. Enstitünün, 2015 yılı boyunca devam edecek yurt içi lansman konserlerinin ilki, 12 Aralık akşamı Cemal Reşit Rey Konser salonunda gerçekleştirilecek. Halka açık ve ücretsiz olan “Türkiye’nin Dilleri Türkiye’nin Ezgileri” isimli konserde, tarzı ve farkıyla özel bir dinleyici kitlesine sahip Yedi Cihan Kadınları sahne alacak. Osmanlı makamından ve yerel halk müziklerinden örnekler sunan Yedi Cihan Kadınları, 10 kişilik saz heyetiyle toplam 14 kişilik bir ekibiyle, Arapçadan, Kürtçeye; Balkan coğrafyası dillerinden Kerkük Türkmenlerine; Çerkez ezgilerinden Gürcü ve Ermeni melodilerine ulaşan geniş müzik yelpazesi ile kulakların pasını silecek.
Mehtap Demir, Eda Karaytuğ, İmran Salkan ve Züleyha’dan oluşan grubun hedefi kültürel altyapısı olan iyi müzik yapmak. Bu nedenle hep farklı coğrafyalardan, farklı temalardan, hikâyesi olan eserleri seçiyorlar. Amaçları arasında dünya festivallerinde yer almak ve yerel müzik yapan yabancı kadın vokallerle aynı sahnede buluşmak var. Yedi Cihan Kadınları, siyasetçilere de “Yerel dillerin, dinlerin, yerel halkların müziğini Türkiye Cumhuriyeti kadınları olarak yapıyoruz. Bunu biz becerebiliyorsak, siz de size düşeni becerebilmelisiniz” mesajı veriyor.