Ücretsiz çocuk tiyatrosu

Tiyatro sanatçısı Nedim Saban tarafından kaleme alınan Goody Çocuk Tiyatrosu’nun müzikli çocuk oyunu çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

14 Ağustos 2014 - 14:29
Tiyatro sanatçısı Nedim Saban tarafından kaleme alınan Goody Çocuk Tiyatrosu’nun müzikli çocuk oyunu “Bir Dostluk Hikâyesi”; 16, 23 ve 30 Ağustos 2014 tarihlerinde Akasya Acıbadem’de çocuklarla ücretsiz olarak buluşmaya hazırlanıyor.
 
Kedi-köpek maması üreten özel bir firmanın tiyatro sanatçısı Nedim Saban yönetimindeki Tiyatrokare ile kurduğu Goody Çocuk Tiyatrosu; 16, 23 ve 30 Ağustos tarihlerinde Akasya Acıbadem’de çocuklarla ücretsiz olarak buluşacak. Goody Çocuk Tiyatrosu’nun 2012 yılından bu yana sahneye koyduğu müzikli çocuk oyunu “Bir Dostluk Hikâyesi”, üç temsil halinde saat 18.00’den itibaran sahnelenecek. Temsil öncesi ve sonrasında isteyen çocuklar boyama alanında “Hayvan Sevgisi” teması ile yapacakları resimlerini Goody kulübesine atarak sahipsiz hayvanlara mama bağışında bulunabilecek. Yapılan her resim için Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’na 1 kilo mama bağışlayacak. Böylece çocuklar hayvan sevgilerini resmederken, sahipsiz hayvanlara da destek olabilecek. Çocuklarda hayvan sevgisini geliştirmek amacıyla projelendirilen “Bir Dostluk Hikâyesi” son iki yılda 40’a yakın eğitim kurumunda ve sayısız kültür merkezinde sahnelendi. 20 bin’den fazla ilkokul öğrencisine sanat aracılığıyla hayvan sevgisinin önemini anlattı.
 
OYUNA ÜNLÜLER DE DESTEK VERİYOR…
Bir ev köpeği ile bir sokak kedisinin dostluğunu anlatan oyun “La Fontaine” eserlerine atıfta bulunuyor. Ömür Gedik, Tuna Arman, Reyhan Karaca ve Yavuz Seçkin gibi hayvan haklarına duyarlı sanatçılar fabllardaki karga, öküz, kurbağa ve tilki gibi karakterleri canlandırarak oyuna destek veriyor.
 

 


ARŞİV