Cumartesi annelerinin anıtı dikilsin!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle İBB Meclis kürsüsünde bir konuşma yapan CHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Çelik, ‘Faili meçhullerle yüzleşmek için Cumartesi Annelerinin eylem alanı olan Galatasaray Meydanına bir anıt dikilsin’ önersinde bulundu.

16 Mart 2012 - 10:05

İstanbul İl Genel Meclisi’nin 2012 yılı Mart ayı toplantılarının 8 Mart Perşembe günkü toplantısında CHP İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Sekreteri Murat Çelik, meclis kürsüsünde gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Çelik konuşmasını, Cumartesi Anneleri’nin fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisi eşliğinde yapmak istedi ancak AKP’li Meclis Başkan Vekili Av. Musa Akgündoğdu izin vermedi.
CHP’li Çelik; “Cumartesi annelerinin de bugün emekçi gününü kutluyoruz. Emekçi kadınların gününde 1995 yılından başlayarak bugünlere gelen cumartesi annelerinin fotoğraflarından bu kadar çekinmenin bir gereği yok, bu gerçek fotoğraflar hayatın gerçeğini yansıtır. Bu demokrasi anlayışını sorgulamamız gerekir” konuştu.
Murat Çelik şöyle konuştu: “20 Mart 1995 günü Hasan Ocak’ın katliamıyla, Türkiye’nin her yanında on yedi bin faili meçhul olduğu gerçeğini görmüş olduk maalesef. Evinde çocuğunun yanından alınan adamlar-kadınlar asit kuyularında veya herhangi bir ormanda vurularak öldürüldüler. Bütün bu cinayetlerin özünde yatan tek bir gerçek vardı, cesedi kaybediyorlardı, ‘Ceset yoksa cinayet de yoktur’ diyorlardı.” 
Çelik, 90’lı yıllarda yaşanan kaybetme politikasına karşı yıllardır annelerin Galatasaray Meydanı’nda biraraya geldiğini hatırlatarak buraya bir anıt dikilmesi önerisinde bulundu. Çelik ayrıca, “Vicdanlı bir insan olarak, kaybedilenlerin anısına, kaybetmediğimiz vicdanlarımızla, Cumartesi günleri saat 12’de Galatasaray Meydanında eylemlerini devam ettiren annelere destek vermeye çağırıyorum herkesi” dedi.

ARŞİV