CUMHURBAŞKANI KADIKÖY'DEYDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkılmaması ve dönüştürülmemesi yönündeki tepkilere rağmen “Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasının hayırlı olmasını diliyorum dedi

02 Ekim 2015 - 11:32
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıkılmaması ve dönüştürülmemesi yönündeki tepkilere rağmen İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülen ve 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’na yetiştirilen Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin açılışına katıldı.
Okulun açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasının hayırlı olmasını diliyorum. Mimarisi, eğitim kalitesi ve öğrencisi ile İstanbul’a iftihar kaynağı bir okul kazandırılmıştır” dedi.
Bölgede alınan güvenlik önlemleri dikkat çekerken Acıbadem Dayanışması şu açıklamayı yaptı: “Binlerce imza topladık, onlarca basın açıklaması yaptık. Mahalleli, veliler öğrenciler Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin zorla, dayatmayla, imam hatipleştirmesine beraberce karşı çıktık. Çünkü bizler laik bilimsel eşit parasız eğitim hakkını savunuyoruz.
Ama birileri diyor ki ‘Ölü yıkayıcıya ihtiyacımız var’. Bilimsel eğitime, doktora, sanatçıya değil, ‘ölü yıkayıcılar yetiştirmek için’ bir binaya milyonlarca TL para yatırıldı.
İstediğiniz kadar şatafatlı binalara milyonlarca lira akıtın, mahalleli bu okula çocuklarını göndermeyecek, taşıma öğrenciyle sıraları dahi dolduramayacaksınız.”

ARŞİV