Cumhuriyet Bayramı araç konvoyuyla kutlandı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yıl dönümü Kadıköy’de klasik otomobiller eşliğinde gerçekleşen konvoyla kutlandı. Konvoya katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, evlerinin balkonlarından Cumhuriyet coşkusuna katılan Kadıköylüleri selamladı.

29 Ekim 2020 - 13:52

Kadıköy Belediyesi’nin Bağdat Caddesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet yürüyüşü, salgın nedeniyle araç konvoyuna dönüştürüldü. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin (İKOD) bir döneme damgasını vurmuş nostaljik araçlarının oluşturduğu konvoya yurttaşlar da araçlarıyla katıldı. Kalamış’tan yola çıkan konvoya Cumhuriyet Tır’ından yükselen marş ve şarkılar eşlik etti. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı evlerinin pencerelerinden, balkonlarından Cumhuriyet coşkusuna katılan Kadıköylüleri Cumhuriyet Tırı’ndan selamladı.

Araçların yanı sıra bisikletler ve motosikletler de konvoya katılırken Bağdat Caddesi boyunca renkli görüntüler oluştu. Fenerbahçe’ye gelindiğinde Fenerbahçe Mahalle Bandosu, konvoyu karşılarken, konvoy boyunca Cumhuriyet marşları çalındı.

KADIKÖY’DE 50 BİN BAYRAK DAĞITILDI

Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet kutlamaları için Kadıköy’ün 21 mahallesinde 50 bin adet bayrak dağıttı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın da katıldığı bayrak dağıtımında esnaf ve vatandaşlara Türk Bayrakları verildi. 


ARŞİV