Cumhuriyet Coşkusu Kadıköy'de

Kadıköy'de tüm hafta boyu çeşitli etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet Bayramı coşkusu 29 Ekim 19.00'da Suadiye Işıklarda başlayacak yürüyüşle doruğa ulaşacak

28 Ekim 2016 - 09:42
Kadıköy Belediyesi, bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tüm haftaya yayWılan pek çok etkinlikle kutluyor. Hafta içinde bayrak dağıtımı, bando dinletisi, meşale yakma töreni ve Boğaziçi Caz Korosu konseri gibi birçok etkinlik yapıldı

Kaan DERTÜRK – Alper YURDAKUL

Cumhuriyetin 93. yılını kutladığımız bu yıl, Kadıköy’de bayram etkinlikleri bir hafta önceden başladı. Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl büyük bir coşkuyla ve farklı etkinliklerle kutlayan Kadıköy Belediyesi, hafta içinde bayrak dağıtımı, bando dinletisi, Cumhuriyet Meşalesi’nin yakımı ve Boğaziçi Caz Korosu konseri gibi birçok etkinlik düzenledi.

BAYRAK DAĞITILDI
Kadıköy Belediyesi, Bahariye ve Bağdat Caddesi’nde vatandaşlara bayrak dağıttı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünde dalgalanacak olan bayraklar, adeta görsel bir şölen yaratacak.

CUMHURİYET BANDOSU KADIKÖY’DE
Cumhuriyet Bandosu, hafta boyunca Kadıköy’ün birçok noktasında konser verdi. Altıyol, Bağdat Caddesi, İskele Meydanı ve daha pek çok yerde konser veren bando, 29 Ekim’e kadar performans sergilenmeye devam edecek. Şarkılarını, cumhuriyet için çalan bando ekibinin tamamı, konservatuar öğrencilerinden oluşuyor.

CUMHURİYET MEŞALESİ YAKILDI
Cumhuriyet Haftası kutlamaları, 24 Ekim Pazartesi günü Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen, geleneksel Meşale Yakma Töreni ile başladı. Cumhuriyetin aydınlık ışığını temsil eden meşaleyi Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Kadıköy Kaymakamı Yusuf Ziya Karacaev öğrencilerle birlikte yaktı.
2011 yılının Haziran ayında Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde kurulan ve Türkiye’de koro kültürünün yaygınlaşmasında öncü kabul edilen Boğaziçi Caz Korosu, 26 Ekim Çarşamba günü Kadıköy Belediye Binası Bahçesi’nde şarkılarını Cumhuriyet için söyledi.

CUMHURİYET İÇİN YÜRÜYORUZ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını ise her yıl olduğu gibi bu yıl da “Cumhuriyet Yürüyüşü” oluşturuyor. Kadıköy’de 23 yıldır gerçekleştirilen ve büyük bir coşku ile geçen Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne, bu yıl da yüzbinlerce İstanbullu ve Kadıköylü katılacak. Cumhuriyet Yürüyüşü, saat 19.00’da Suadiye Işıklar mevkiinde başlayacak.

ETKİNLİK PROGRAMI
Kadıköy Belediyesi tarafından “Cumhuriyet Özgürlüktür” sloganıyla düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” etkinliklerinin bu haftaki programı şöyle:

28 EKİM CUMA
“Çelenk Sunma Töreni”
Saat: 13.00
Yer: Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Anıtı
“Atatürk ve Cumhuriyet”
Konuşmacı: Yrd. Doç Dr. Orhan Çekiç
Düzenleyen: Erenköy Gönüllüleri
Saat: 14.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu
“Cumhuriyet Karikatürleri”
Saat: 18.00
Yer: Karikatür Evi

29 EKİM CUMARTESİ
“Cumhuriyet’imizin 93. Yılı Resmi Geçit Töreni”
Saat: 10.00
Yer: Bağdat Caddesi Feneryolu Işıklar
“Cumhuriyetin Önemi”
Düzenleyen: Moda Gönüllüleri
Saat: 15.00
Yer: Moda Gönüllü Evi
“Büyük Nutuk”
 Konuşmacı: Alev Çoşkun ve Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz
Düzenleyen: Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Merkez Şube
Saat: 16.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi
“Cumhuriyet Yürüyüşü”
Düzenleyen: Kadıköy Belediyesi
Başlangıç: Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar
Bitiş: İskele Sokak
Saat: 19.00

30 EKİM PAZAR
“Cumhuriyet Dönemi Kültür Politikaları İçinde Bestecilikteki Değişimler”
Düzenleyen: İ.Ü Devlet Konservatuarı Etnomüzikoloji ve Folklor Anabilim Dalı
Saat: 19.00
Yer: Barış Manço Kültür Merkezi

2 KASIM ÇARŞAMBA
“Cumhuriyet ve Atatürk ”
Konuşmacı: Ataol Behramoğlu
Düzenleyen: Acıbadem Gönüllüleri
Saat: 20.00
Yer: Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Merkezi
 
Fotoğraflar: Burcu YEŞİLBAŞ – Gürbüz ENGİN



ARŞİV