Daha yeşil bir dünya için pedal çevirdiler

Tema Vakfı’nın karbon salınımına dikkati çekmek için Bisikletliler Derneği işbirliği ile 24 Mayıs Pazar günü düzenlediği bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu

29 Mayıs 2015 - 11:17
 

Tema Vakfı’nın karbon salınımına dikkati çekmek için Bisikletliler Derneği işbirliği ile 24 Mayıs Pazar günü düzenlediği bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu
 

 
Kartal Meydanı Atatürk Anıtı önünden start alan 400 sürücü sahil yolu güzergahından Bostancı’ya ulaştı. Bostancı’dan Bağdat Caddesi’ne giren konvoy Caddebostan sahil yoluna inerek, Bel Tur Tesisleri önünde turunu tamamladı.

 

 

 “Bizler TEMA Gönüllüleri olarak çevre dostu ulaşım aracı olan bisikleti tercih ediyoruz, bisiklet petrolsüzdür, doğayı kirletmez, enerjisi sizin enerjinizdir.” diyen Aner katkı sağlayanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Tur başlangıcından önce açılış konuşmasını yapan TEMA Vakfı İstanbul 1. Bölge Sorumlusu Tamer Aner Motorlu taşıtların yarattığı çevre kirliliği, gürültü ve trafik sorununa dikkati çekerek, “Tüketilen fosil yakıtlar iklim değişikliğine sebep oluyor, bu yüzden yaşam biçimimizi değiştirmemiz gerekiyor.” dedi.

 
DAHA ÇOK BİSİKLET YOLU
Daha sonra söz alan Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz böyle anlamlı bir etkinlikte TEMA Vakfı Gönüllüleri ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek,  bisiklet sporunun, bisiklet dernek ve kulüplerinin önemine değindi. Sağlık açısından da bisikletin yararını anlatan Suyabatmaz, yetkililerin yurt çapında daha çok bisiklet yolu yapmalarının çevreye, spora ve sağlığa katkı sağlayacağını ifade etti.
Büyük ilgi gören turun bitiminde Caddebostan sahilindeki yeşil alanda yorgunluklarını gideren sürücüler Kadıköy Belediyesi yetkililerinin düzenlediği stantta müzik eşliğinde eğlendiler. Stantta karbon ayak izinin ne olduğunu anlatan broşürler dağıtılırken, arzu edenlerin karbon ayak izi hesaplanıp, bir yıl içinde ne kadar karbon salınımına sebep oldukları ve bunun karşılığında yılda ne kadar fidan dikmeleri gerektiği hesaplandı. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.
 
 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

ARŞİV